benodigdheden

Het leukste foerageer speelgoed (3x)

Op zoek naar nieuw en uitdagend foerageer speelgoed voor jouw papegaai? De keuze is reuze en daarom is het logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen we je in dit artikel meer over onze 3 favoriete stuks foerageer speelgoed voor papegaaien. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is foerageren? 

Foerageren is het zoeken en vinden van voedsel door dieren. Voorbeelden hiervan zijn: het grazen door koeien of het jagen op prooidieren door leeuwen. Ook papegaaien (in het wild) doen dus aan foerageren. Sterker nog, daar zijn ze het grootste gedeelte van hun leven mee bezig. Papegaaien doen het alleen door het zoeken naar noten, vruchten, zaden en groenten.

Wat is foerageer speelgoed?

Foerageer speelgoed is niets meer dan speelgoed dat het foerageergedrag van een dier triggert. Foerageer speelgoed voor papegaaien is dus speelgoed dat de manier nabootst waarop papegaaien in het wild zoeken naar voedsel. Foerageerspeelgoed voor papegaaien komt voor in talloze verschillende soorten en maten. Je kunt het zelf maken of kopen en het kan zo lastig zijn als je zelf wilt. Ben je benieuwd naar ons favoriete foerageer speelgoed voor deze prachtige vogels? Lees dan snel verder!

Waarom foerageer speelgoed voor je papegaai?

Papegaaien zijn intelligente vogels die in het wild vaak het grootste gedeelte van hun dag bezig zijn met een zoektocht naar voedsel. Tijdens deze zoektocht wordt het maximale van hun intelligentie geëist. Als ze in gevangenschap opeens alle tijd van de wereld hebben kunnen ze zich nogal gaan vervelen. En verveling leidt bij papegaaien al snel tot gedragsproblemen. Door middel van foerageer speelgoed prikkel je de hersenen van je papegaai en blijft het eten dus een uitdaging. Hierdoor zul je zien dat je papegaai gelukkiger blijft en is de kans op gedragsproblemen een stuk minder klein. Fijn voor jou, maar nog fijner voor je papegaai!

3x het leukste foerageer speelgoed 

Foerageer speelgoed komt voor in alle soorten en maten. We begrijpen dan ook goed als het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Daarom helpen we je graag opweg. Hieronder delen we de (volgens ons) 3 beste stukken foerageer speelgoed. Zelf hebben we ze alle 3 en we wisselen ze graag af. Zo blijft het leuk én blijven onze papegaaien scherp en slim.

Foerageer Capsule

Met dit foerageer speelgoed kom je er echt achter hoe intelligent je papegaai is. De carrousel kun je bovenop je papegaaienkooi monteren en bestaat uit 4 boxen die ronddraaien. In al deze boxen kun je iets lekkers voor je papegaai doen. Ze gaan allemaal op een andere manier open en dus zal je vogel hier lekker lang over doen. Doordat de carrousel draait weet de papegaai de volgende keer niet meer welke box op welke manier open gaat. Zo blijft dit speelgoed altijd leuk!

Schuifdeuren en lades speelgoed

And last but not least: het schuifdeuren en lades speelgoed. Je kunt er zeker van zijn dat je papegaai lekker uitgeput en voldaan is zodra hij/zij hiermee klaar is. In elk van de lades kun je iets lekkers stoppen voor je papegaai en dan zal hij/zij zelf moeten uitvinden hoe de schuifdeuren en lades open gaan. Elke keer als ‘m dit lukt, zal die dus een kleine beloning krijgen in de vorm van een snackje. Op deze manier prikkel je het foerageergedrag van je vogel en zorg je ervoor dat ‘ie gelukkig blijft. Wat wil je nog meer?!

Foerageer carrousel

Met dit foerageer speelgoed kom je er echt achter hoe intelligent je papegaai is. De carrousel kun je bovenop je papegaaienkooi monteren en bestaat uit 4 boxen die ronddraaien. In al deze boxen kun je iets lekkers voor je papegaai doen. Ze gaan allemaal op een andere manier open en dus zal je vogel hier lekker lang over doen. Doordat de carrousel draait weet de papegaai de volgende keer niet meer welke box op welke manier open gaat. Zo blijft dit speelgoed altijd leuk!

foerageer speelgoed zelf maken 

Wil jij ook foerageer speelgoed hebben voor jouw papegaai maar wil je er geen geld aan uitgeven? Ook dat kan! Alhoewel je natuurlijk nog steeds het voer zal moeten kopen. Je kunt namelijk ook zelf foerageer speelgoed maken. Het is dan meestal echter niet zo duurzaam als foerageer speelgoed dat je koopt maar wel minstens net zo leuk. Zowel voor jou als voor je papegaai. Je zult er namelijk zelf lekker mee moeten gaan knutselen. In onderstaande video zie je enkele voorbeelden van hoe je zelf foergargeer speelgoed kan maken. Bekijk het, doe inspiratie op, en begin snel met het maken van je eigen foerageer speelgoed!

Heb je zelf foerageer speelgoed gemaakt?

We zijn altijd opzoek naar leuke, nieuwe manieren om zelf foerageer speelgoed te maken voor onze papegaaien. Heb jij nu zo’n manier en wil je die met ons delen? Dat kan! Stuur ons een mailtje op info@papegaaiplezier.nl of laat hieronder een reactie achter. Ook als je denkt dat we nog een stuk foerageer speelgoed missen in onze top 3 horen we het graag

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - $0.00