Overig

De kosten van een papegaaiverzekering

Na lang zoeken heb je eindelijk de perfecte papegaai gevonden en aangeschaft. Maar hoe nu verder? Je hebt waarschijnlijk al aan de eerste grote dingen zoals een kooi, speelgoed, voer en snacks gedacht. Een papegaaienverzekering is echter niet iets waar je vaak als eerst aan denkt. En dat terwijl een papegaaienverzekering wel erg belangrijk is. Maar wat zijn de kosten van een papegaaienverzekering eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de kosten van een papegaaienverzekering en hoe jij de beste én goedkoopste verzekering voor jouw kan vinden.

Leeftijd en aandoeningen van jouw papegaai

De kosten van een papegaaienverzekering zijn afhankelijk van een boel verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de leeftijd en de medische geschiedenis van jouw papegaai. Koop je een papegaai van ouder dan 25? Dan kun je in veel gevallen je papegaaienverzekering wel vergeten. Voor Verzekeraars is dit simpelweg een te groot risico. Ook kan het zijn dat je papegaai al behoorlijk wat ziektes en kwaaltjes heeft gehad. Ook dan is het risico voor de verzekeraar natuurlijk groter en de premie dit dus ook. Met een oude of zieke vogel zul je dus nooit de goedkoopste papegaaienverzekering kunnen krijgen.

De kosten van verschillende papegaaienverzekeringen

Er is eigenlijk maar één grote partij in Nederland die papegaaienverzekeringen aanbiedt en dat is Figopet. Het is daarom (gelukkig) ook vrij makkelijk een goed overzicht te hebben van de verschillende papegaaienverzekeringen. Figopet biedt 3 basispakketten en daar bovenop kun je nog kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Hieronder bespreken we deze 3 pakketten. De premie is gebaseerd op een soldatenara uit 2005.

De kosten van een papegaaienverzekering – Basis

Het basispakket is de goedkoopste optie qua papegaaienverzekeringen van Figopet. Deze verzekering kost slechts €11,05 in de maand en dekt 50% of meer van de meeste medische kosten. Het slijpen van de snavel en nagels zit hier dan weer niet bij inbegrepen. Over het algemeen een hele goede keuze bij een jonge gezonde papegaai en je op zoek bent naar de goedkoopste papegaaienverzekering. 

De kosten van een papegaaienverzekering – Plus

Het pluspakket is enigszins vergelijkbaar met het basispakket maar de dekking op de meeste vlakken is 75% in plaats van 50%. De premie voor het pluspakket is vanzelfsprekend ook iets hoger dan bij het basispakket namelijk €15,46 per maand. Hierbij zit dan weer wel het slijpen van de nagels en snavel inbegrepen.

De kosten van een papegaaienverzekering – Totaal

Dit pakket is niet perse geschikt voor de mensen die opzoek zijn naar de goedkoopste papegaaienverzekering maar zeker wél voor de mensen die niet houden van risico’s. Het totaalpakket vergoedt 80% van vrijwel alle medische ingrepen en vergoed zelfs opvang voor je papegaai als jij bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt. Het totaalpakket kost in ons voorbeeld maandelijks €16,31. De maximale vergoeding van het totaalpakket per jaar is €5.000,-.

keuze uit aanvullende papegaaienverzekeringen

Naast de basispakketten kun je ook nog kiezen uit een verscheidenheid aan aanvullende verzekeringen. Het mooie hiervan is dat je heel specifiek kan selecteren wat handig is voor jou en je op deze manier dus nooit betaald voor iets dat je  niet wilt of nodig denkt te hebben. De aanvullende verzekeringen waaruit je kan kiezen zijn verzekeringen voor: een chemo/radiotherapie, crematie of een reisverzekering met dekking over de hele wereld. Al deze extra verzekeringen kosten een extra €1,40 per maand.

Conclusie: de kosten van een papegaaienverzekering

Het is zoals je gelezen hebt niet goed mogelijk om één duidelijk antwoord te geven op de vraag: ‘wat kost een papegaaienverzekering?’. Veel van de kosten zijn afhankelijk van jouw specifieke situatie en wensen. Ben je op zoek naar de goedkoopste papegaaienverzekering? Dan hoop ik dat je een jonge gezonde papegaai hebt en kun je gaan voor het basispakket. Durf je dat risico niet te nemen en wil je zeker zijn van een goede dekking van bijna alle medische kosten? Dan kun je het best kiezen voor het totaalpakket.

Figopet of Petplan?

Je hebt misschien gehoord dat Petplan is overgegaan in Figopet, en je vraagt je wellicht af wat dit voor jou als papegaaieneigenaar betekent. Het is begrijpelijk dat deze verandering enige verwarring kan veroorzaken, maar we willen je geruststellen: Figopet is dezelfde aanbieder als Petplan, maar dan onder een nieuwe naam.

De verzekering die je altijd hebt gewaardeerd en vertrouwd bij Petplan blijft bij Figopet ongewijzigd in termen van kwaliteit, volledigheid en betaalbaarheid. Dit betekent dat je nog steeds kunt rekenen op uitstekende verzekeringsmogelijkheden voor de gezondheid en het welzijn van je kostbare papegaai. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe verzekering of al een bestaande klant bent, Figopet staat klaar om je te helpen met de beste zorg voor je gefedereerde vriend. Ontdek de mogelijkheden en profiteer van de voordelen die Figopet te bieden heeft voor jou en je papegaai.

Veelgestelde vragen over de kosten van een papegaaienverzekering

Wat zijn de belangrijkste factoren die de kosten van een papegaaienverzekering beïnvloeden?

De kosten van een papegaaienverzekering worden voornamelijk beïnvloed door de leeftijd en medische geschiedenis van je papegaai. Oudere vogels en die met een voorgeschiedenis van ziektes kunnen hogere premies hebben.

Welke verzekeraar biedt papegaaienverzekeringen aan in Nederland?

In Nederland is Figopet de voornaamste aanbieder van papegaaienverzekeringen.

Welke basispakketten biedt Figopet aan voor papegaaienverzekeringen?

Figopet biedt drie basispakketten aan: Basis, Plus, en Totaal. Deze variëren in dekking en kosten.

Wat is het verschil tussen het basispakket en het pluspakket bij Figopet?

Het basispakket biedt een dekking van 50% of meer voor de meeste medische kosten, terwijl het pluspakket een dekking van 75% heeft voor vergelijkbare kosten.

Wat houdt het totaalpakket bij Figopet in?

Het totaalpakket vergoedt 80% van vrijwel alle medische ingrepen en biedt zelfs opvang voor je papegaai als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt.

Kan ik aanvullende verzekeringen toevoegen aan mijn papegaaienverzekering bij Figopet?

Ja, je kunt aanvullende verzekeringen kiezen, zoals dekking voor chemo/radiotherapie, crematie, of een reisverzekering met wereldwijde dekking tegen extra maandelijkse kosten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00