benodigdheden

Papegaaienspeelgoed zelf maken

Papegaaien zijn soms net kleine kinderen. Ze houden van spelen en kunnen de hele dag zoet zijn met een stukje speelgoed. Zolang ze echter het juiste speelgoed hebben. En net als bij kinderen heeft het vaak niks te maken met de prijs of hoe uitgebreid het speelgoed. Het ene slaat simpelweg wel aan en het andere niet. Gelukkig hoeft papegaaienspeelgoed echter niet duur te zijn. Je kunt namelijk je papegaaienspeelgoed prima zelf maken. Ben je benieuwd hoe? Lees hier al onze tips & tricks!

Waarom zelf papegaaienspeelgoed maken?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je papegaaienspeelgoed zou willen maken. Welke reden voor jou van toepassing is, maakt dan ook helemaal niet uit. Over het algemeen zijn dit de meest voorkomende redenen waarom mensen hun papegaaienspeelgoed zelf maken:

Het is nou eenmaal leuk! leuk

Niet alleen je papegaai maar ook jij kan urenlang plezier hebben van zelfgemaakt papegaaienspeelgoed. Althans, van het maken van papegaaienspeelgoed. Bij veel dierenwinkels verkopen ze allemaal kleine dingetjes die jij kan gebruiken om zelf papegaaienspeelgoed te maken. Ook kun je andere dingetjes gebruiken die je waarschijnlijk al wel in huis hebt. Papegaaien zijn bijvoorbeeld gek op gescheurd papier. Veel mensen vinden het heerlijk om op een regenachtige zondagmiddag lekker papegaaienspeelgoed te maken. Dus probeer het eens!

Zelf papegaaienspeelgoed maken is goedkoper

Een papegaai kost gewoon veel geld. Daar kun je niets aan veranderen. Wel kun je het zo goedkoop mogelijk houden door te besparen waar dat kan. Bijvoorbeeld op het speelgoed! Door speelgoed zelf te maken heb je helemaal zelf in de hand hoeveel het mag kosten. Koop je bijvoorbeeld de onderdelen voor het speelgoed, dan kost het je een beetje. Maar gebruik je enkel spullen die je sowieso al in huis hebt, dan is het zo ongeveer gratis. Handig dus als je even krap zit!

De voor- en nadelen van zelf papegaaienspeelgoed maken

Je weet nu al enkele voordelen van het zelf maken van papegaaienspeelgoed, maar er zijn (helaas) ook enkele nadelen en risico’s aan verbonden. Om hier een duidelijk overzicht van te krijgen heb ik hieronder een tabel gemaakt met de voor- en nadelen van het zelf maken van papegaaienspeelgoed.

Voordelen Nadelen
Zelf maken kan goedkoper zijn dan kant-en-klaar speelgoed.Het vergt tijd om het speelgoed te ontwerpen en in elkaar te zetten.
Je kunt speelgoed aanpassen aan de voorkeuren van je papegaai. Je moet weten welke materialen veilig zijn voor je vogel.
Het hergebruiken van materialen kan duurzamer zijn.Als je geen ervaring hebt, kan het resultaat minder veilig of effectief zijn.
Zelf speelgoed maken kan een leuke bezigheid zijn.Zelfgemaakt speelgoed kan sneller verslijten dan commercieel geproduceerd speelgoed.

Foerageer speelgoed voor vogels zelf maken

Een leuke en gezonde manier om je papegaai bezig te houden is door middel van foerageer speelgoed. Foerageer speelgoed is speelgoed waarin eten verstopt zit. De papegaai moet dan eerst op een creatieve manier een oplossing vinden om bij het eten te komen. Hiermee wordt de zoektocht naar voedsel in het wild nagebootst. Hierdoor blijft het eten een soort prijs en prikkel je de hersenen van je papegaai. Een win win situatie dus. Je kunt foerageer speelgoed zelf maken op allerlei manieren. Verstop om te beginnen bijvoorbeeld eens een nootje onder een hoop met stukjes gescheurd papier. Je kunt hierna de moeilijkheid steeds een beetje opbouwen en andere creatieve manieren verzinnen om het eten te verstoppen.

inspiratie voor je papegaaienspeelgoed 

Klinkt leuk allemaal, zelf je papegaaienspeelgoed maken. Maar hoe doe je dit in de praktijk? En wat heb je nodig? Allemaal begrijpelijke vragen. Gelukkig zijn er overal antwoorden en inspiratie te vinden. Op youtube staan veel video’s over het zelf maken van speelgoed voor papegaaien en ook op Pinterest vind je talloze prikborden met zelfgemaakt papegaaienspeelgoed. Ook hebben we hieronder nog een leuke video met inspiratie voor je toegevoegd. Bekijk het nu en begin gelijk met het maken van je eigen papegaaienspeelgoed!

Koop je toch liever je papegaaienspeelgoed?

Wil het zelfs met bovenstaande tips en inspiratie toch niet helemaal lukken? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om alles zelf te doen? Dat kan! Dan kun je gelukkig altijd nog je papegaaienspeelgoed kopen. Maar dan moet je nog bepalen wat je wilt kopen voor je papegaai. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de (volgens ons) leukste 15 stukken papegaaienspeelgoed op een rijtje gezet. Hieronder zie je daar alvast 2 van als voorproefje. Bestel het snel en zorg dat je papegaai genoeg te spelen heeft!

Veelgestelde vragen over het zelf maken van papegaaienspeelgoed

Waarom zou ik zelf papegaaienspeelgoed willen maken?

Er zijn verschillende redenen om zelf papegaaienspeelgoed te maken. Het kan leuk zijn, kosten besparen en aangepast zijn aan de voorkeuren van je papegaai. Het biedt ook een kans om duurzaam met materialen om te gaan.

Is zelf papegaaienspeelgoed maken goedkoper?

Ja, zelfgemaakt speelgoed kan goedkoper zijn omdat je de kosten kunt beheersen en zelf materialen kunt gebruiken die je al hebt.

Hoe kan ik foerageer speelgoed voor mijn papegaai zelf maken?

Foerageer speelgoed is geweldig om je papegaai bezig te houden. Begin met het verstoppen van voedsel onder stukjes gescheurd papier en bouw de moeilijkheidsgraad geleidelijk op. Creativiteit kent geen grenzen.

Waar kan ik inspiratie vinden voor zelfgemaakt papegaaienspeelgoed?

Je kunt inspiratie vinden op YouTube, Pinterest en andere online bronnen. Er zijn talloze video’s en ideeën beschikbaar om je op weg te helpen bij het maken van speelgoed voor je papegaai.

Wat als ik liever papegaaienspeelgoed koop?

Als je geen tijd hebt om zelf speelgoed te maken of als het niet lukt, kun je altijd papegaaienspeelgoed kopen. Er zijn veel keuzes beschikbaar om je papegaai voldoende speelmogelijkheden te bieden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00