15x het leukste papegaaienspeelgoed

Grijze roodstaart papegaai die druk bezig is met zijn papegaaienspeelgoed

15x het leukste papegaaienspeelgoed

Papegaaien in veel opzichten net kinderen. Zo ook als het om spelen gaat. De meeste papegaaien krijgen hier geen genoeg van. Dat is echter niet erg, want spelen is ook erg gezond. Sommigen zeggen zelfs dat speelgoed voor een papegaai net zo belangrijk is als goede voeding. Hoewel we dat enigszins betwijfelen, zijn we er van overtuigd dat een papegaai moet spelen en speelgoed nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven. In dit artikel leggen we je uit waarom dat zo is, welke soorten papegaaienspeelgoed er zijn én wat de (volgens ons) leukste papegaaienspeeltjes zijn.

Waarom heeft mijn papegaai speelgoed nodig?

Papegaaienspeelgoed kun je onderscheiden in een aantal verschillende soorten. Deze soorten hebben allemaal weer een andere functie. De voornaamste functie van speelgoed is echter simpelweg plezier en het prikkelen van de hersenen van je papegaai. Daarnaast kun je door middel van papegaaienspeeltjes bepaalde gedragingen van papegaaien uitlokken die ze in het wild veel moeten gebruiken maar in gevangenschap niet nodig hebben. Bijvoorbeeld een klimnet voor het klimmen of foerageer speelgoed om het natuurlijke foerageren na te bootsen.

15x het leukste papegaaienspeelgoed

Oké, je weet nu dat papegaaienspeelgoed enorm belangrijk is. Nu nog het juiste speelgoed vinden. Met al het speelgoed dat overal beschikbaar is, is het begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je te helpen hebben we het (volgens ons) beste en leukste papegaaienspeelgoed voor je op een rijtje gezet. De soorten speelgoed op deze lijst variëren zodat je van alles wat kunt uitzoeken. Op die manier heeft jouw papegaai direct alle speeltjes die hij/zij nodig heeft!

1. Bamboe puzzel

Met dit papegaaienspeeltje ben je verzekerd van urenlang speelplezier voor je papegaai. Mede door z’n felle kleuren is deze puzzel een lust voor het oog, al helemaal voor je papegaai. Wij hebben ‘m zelf ook zo af en toe in onze kooi hangen en het is altijd weer een succes.

2. Foerageer carrousel

Heb je ons artikel over foerageer speelgoed gelezen? Dan ken je de foerageer carrousel waarschijnlijk al. De foerageer carrousel is één van onze favoriete stukken papegaaispeelgoed om het natuurlijk foerageergedrag mee te stimuleren. De foerageer carrousel bestaat uit 4 doosjes (met eten) die ronddraaien en allemaal op een andere manier open kunnen. Het vereist dus eventjes denkwerk om bij het eten te komen. Des te lekkerder zal het smaken!

3. Happy Pet dubbele papegaaienschommel

Deze felgekleurde dubbele papegaaienschommel is een perfecte aanvulling op alle andere papegaaienspeeltjes in z’n kooi. Deze schommel is echter vooral geschikt voor de kleinere papegaaien en parkieten. Het fijne aan deze schommel is de kwaliteit. Hij is namelijk erg stevig en gaat lang mee. Extra lang plezier voor jou en je papegaai dus. Aanrader!

4. 10 stuks papegaaienspeelgoed

Met dit pakket, bestaande uit 10 stukken papegaaienspeelgoed, is je gevleugelde vriend wel even zoet. Het speelgoed in dit pakket heeft allemaal mooie felle kleuren waardoor je papegaai het extra interessant zal vinden. Het pakket zit vol met speeltouwen, klimladders en andere papegaaienspeeltjes. Voordeel van de grootte van dit pakket is dat je kunt afwisselen. Zo raakt je papegaai er nog minder snel op uitgekeken.

5. Happy Pet Schatkist

Met deze schatkist van het merk Happy Pet weet je zeker dat je papegaai niet snel is uitgespeeld. De schatkist is gemaakt om het natuurlijke speelgedrag te prikkelen en dus verveling te voorkomen. Op deze manier zorgt het er ook voor dat je papegaai minder snel gedragsproblemen ontwikkelt en zo vrolijk en gelukkig mogelijk wordt. Daarnaast prikkelt het ook nog eens de hersenen van je papegaai. Wat wil je nog meer?!

6. Schuifdeuren en lades foerageer speelgoed

Ook dit stuk foerageer speelgoed bestaat weer uit 4 bakjes. Deze keer zijn de 4 bakjes echter op elkaar gestapeld en kunnen ze open door een soort lade systeem. Elke la (dus elk bakje) werkt op een andere manier. Op deze manier dwing je jouw papegaai om telkens goed na te blijven denken. Met dit speelgoed zal je papegaai zich in ieder geval niet gaan vervelen. Een echte aanrader wat betreft ons!

7. Geladen dobbelsteen – kauwspeelgoed

De geladen dobbelsteen is het perfecte kauwspeelgoed voor middelgrote en grote papegaaien. Door de combinatie van hout kralen, houten blokken en katoenen touwen is er genoeg te ontdekken voor je nieuwsgierige papegaai. Hoewel het hout allemaal is geverfd, is er geen reden om je zorgen te maken over de gezondheid van je papegaai. Alles is namelijk geverfd met kleurstof uit voedsel en dus niet schadelijk. Perfect als kauwspeelgoed voor nieuwsgierige papegaaien!

8. Papierplezier – sloopspeelgoed

Papier en slopen, wat wil een papegaai nog meer?! Dit heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig natuurlijk. Papegaaien hebben een natuurlijke sloopdrang en daarvoor sloop speelgoed nodig. Daarnaast vinden papegaaien het over het algemeen fantastisch om met papier te spelen en het te verscheuren. Laat dit speelgoed het nu net allebei combineren. Dit is straks ongetwijfeld het nieuwe lievelingsspeelgoed van jouw papegaai!

9. Foerageer capsule

De foerageer capsule is een speeltje van echte topkwaliteit. Het speelgoed vereist de volledige aandacht en intelligentie van de meeste papegaaien waardoor ze extra blij zullen zijn met hun eten achteraf. Je papegaai moet namelijk op een boel dingen tegelijk letten. Zo moet hij/zij aan een riempje trekken om het eten naar beneden te laten vallen. Om het eten op te kunnen eten zal je papegaai op 1 poot moeten staan om het speelgoed met z’n andere poot in balans moeten houden terwijl hij met z’n snavel het eten oppakt. Eventjes lastig, maar een absolute aanrader voor de intelligente papegaaien!

10. Schommel en kauwspeelgoed (7 stuks)

Een compleet pakket met papegaaienspeelgoed voor in de kooi. Het pakket bestaat uit een grote schommel en 6 andere houten stukken speelgoed. Die andere stukken zijn voornamelijk kauwspeelgoed. Met dit pakket heb je de kooi van jouw papegaai in 1x leuk gevuld. En het mooiste van de speeltjes van PetPetrol is de ‘niet goed, geld terug’ garantie. Je weet dus 100% zeker dat je papegaaienspeelgoed van kwaliteit in huis haalt.

11. papegaaientouw Flamingo

Met dit papegaaientouw van Flamingo weet je zeker dat je papegaaienspeelgoed van goede kwaliteit in huis haalt. Het touw is gemaakt van dik katoen en er zitten 3 knopen in waar je papegaai bijvoorbeeld op kan gaan zitten bij het klimmen. Het speeltouw is voorzien van een metalen ophangsysteem dat niet zomaar stuk gaat. Een perfecte toevoeging voor elke papegaaienkooi!

12. Touwbal aan een ketting

Een geweldig speeltje voor middelgrote en grote papegaaien. Deze stoffen bal van 6,5 x 6,5 cm is het favoriete speelgoed van menig papegaai. De ketting waaraan de bal vast zit is ruim 23 cm waardoor er speelruimte genoeg is. Ook op bol.com zijn er vrijwel alleen positieve reacties te vinden. Een echte topper voor de grotere vogels!

13. Happy Pet Shootingstar

Ook dit papegaaienspeelgoed kan op bol.com op veel positieve reacties rekenen. En dat is natuurlijk niet voor niets. De kwaliteit van dit speelgoed is simpelweg erg goed. Het gaat lang mee en je papegaai krijgt er waarschijnlijk geen genoeg van. De mooie felle kleuren en het belletje blijven leuk. Dus ben je opzoek naar nieuw papegaaienspeelgoed voor in je kooi? Dan kan dit wel eens het nieuwe favoriete speelgoed van jouw papegaai zijn.

14. Speeltouw papegaai – karlie klimspiraal

Dit speeltouw is de perfecte toevoeging voor je papegaaienkooi. Je papegaai kan hier in bijten, klimmen en aan slingeren. Pluspunt is dat dit papegaaientouw ook nog eens behoorlijk lang mee gaat. Hoef je er ook niet direct meerdere te kopen gelukkig. Aanrader!

15. Zitstok + speeltouw

Origineel en weer eens wat anders! Deze zitstok is voorzien van meerdere papegaaientouwen die aan beide kanten van de stok naar buiten komen. Door de felle kleurtjes zullen de touwen al gauw de aandacht van je papegaai trekken. Er zijn er maar weinig die het kunnen weerstaan om hier uren mee te spelen. Wederom een echter topper! Wel vooral geschikt voor de middelgrote en grote papegaaien.

Wat is belangrijk bij papegaaienspeelgoed?

Het is belangrijk dat je papegaaienspeelgoed koopt van een goede kwaliteit. Dit is zo belangrijk, omdat papegaaienspeelgoed van slechte kwaliteit vaak is bewerkt met verf of andere materialen die giftig kunnen zijn voor papegaaien. En aangezien papegaaien nogal de neiging hebben om overal op te kauwen, is dat natuurlijk erg gevaarlijk. Ook bij het zelf maken van papegaaienspeelgoed dien je dus altijd goed te letten op de materialen die je gebruikt. Zoek van te voren uit wat je zonder gevaren kan gebruiken. Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je papegaai ziek wordt van z’n speelgoed.

Verschillend papegaaienspeelgoed voor verschillende papegaaien

Zowel papegaaienspeelgoed als papegaaien zijn er in veel verschillende soorten en maten. Daarom is niet alle speelgoed geschikt voor alle papegaaien. Speelgoed voor een grijze roodstaart is namelijk niet altijd geschikt voor bijvoorbeeld een Agapornis en vice versa. Houd hier dan ook altijd rekening mee wanneer je papegaaienspeelgoed online besteld. Een speeltouw voor een agapornis kan bijvoorbeeld veel te klein zijn voor een grotere papegaai. Kijk dus goed naar de afmetingen en beschrijvingen.

Missen we nog papegaaienspeeltjes?

Het kan natuurlijk zo zijn dat het favoriete speeltje van jouw papegaai niet in deze lijst staat. Wij kennen immers ook niet elk stuk papegaaienspeelgoed dat er te krijgen is. Laat het ons gerust weten en wie weet zie je het favoriete speeltje van jouw papegaai binnenkort terug op deze lijst! Laat het achter in de reacties of stuur een mailtje naar info@papegaaiplezier.nl !

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*