Overig

Papegaaien verzekering: alles wat je weten moet

Voor de meeste mensen is het heel normaal om hun hond of kat te laten verzekeren. Maar wist je dat je ook je papegaai kunt laten verzekeren? Een papegaaienverzekering is eigenlijk hetzelfde als wat voor ons een zorgverzekering is. Zo’n verzekering is dus vooral handig wanneer je niet voor plotselinge hoge dierenartskosten wilt komen te staan.

Waarom moet ik mijn papegaai verzekeren?

Een papegaai is vaak een maatje voor het leven aangezien ze erg oud kunnen worden. Je wilt dan ook het liefst natuurlijk dat je papegaai altijd gezond blijft. Maar dit is helaas (net als bij mensen) meestal niet het geval. En als je papegaai dan ziek wordt, wil je natuurlijk wel dat je hem of haar de beste zorg mogelijk kan bieden. Doormiddel van een papegaaienverzekering zorg je eigenlijk dat je dit altijd kunt doen. Mocht je papegaai ernstig ziek worden en moet die worden geopereerd, dan wordt dit vergoed. Maar ook als je papegaai dure levenslange medicatie nodig heeft vergoed je papegaaiverzekering dit. Een papegaaiverzekering is niet verplicht maar absoluut aan te raden.

De kosten van je papegaaienverzekering

De kosten van de verzekering van je papegaai is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de leeftijd van je papegaai bijvoorbeeld mee, maar ook zijn of haar medische geschiedenis. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende soorten dekking. Elke dekking brengt ook weer andere kosten met zich mee. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende factoren die meespelen bij aan de kosten van je papegaaienverzekering. Daarnaast heb je ook nog aanvullende verzekeringen. Deze komen nog weer bovenop je dekking.

Leeftijd en aandoeningen van jouw papegaai

De kosten van een papegaaienverzekering zijn afhankelijk van een boel verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de leeftijd en de medische geschiedenis van jouw papegaai. Koop je een papegaai van ouder dan 25? Dan kun je in veel gevallen je papegaaienverzekering wel vergeten. Voor Verzekeraars is dit simpelweg een te groot risico. Ook kan het zijn dat je papegaai al behoorlijk wat ziektes en kwaaltjes heeft gehad. Ook dan is het risico voor de verzekeraar natuurlijk groter en de premie dit dus ook. Met een oude of zieke vogel zul je dus nooit de goedkoopste papegaaienverzekering kunnen krijgen.

Dekking kiezen voor je papegaaienverzekering

Er is eigenlijk maar één grote partij in Nederland die papegaaienverzekeringen aanbiedt en dat is Figopet. Het is daarom (gelukkig) ook vrij makkelijk een goed overzicht te hebben van de verschillende papegaaienverzekeringen. Figopet biedt 3 basispakketten en daar bovenop kun je nog kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Hieronder bespreken we deze 3 pakketten. De premie is gebaseerd op een soldatenara uit 2005.

De kosten van een papegaaienverzekering – Basis

Het basispakket is de goedkoopste optie qua papegaaienverzekeringen van Figopet. Deze verzekering kost slechts €11,05 in de maand en dekt 50% of meer van de meeste medische kosten. Het slijpen van de snavel en nagels zit hier dan weer niet bij inbegrepen. Over het algemeen een hele goede keuze bij een jonge gezonde papegaai en je op zoek bent naar de goedkoopste papegaaienverzekering. 

De kosten van een papegaaienverzekering – Plus

Het pluspakket is enigszins vergelijkbaar met het basispakket maar de dekking op de meeste vlakken is 75% in plaats van 50%. De premie voor het pluspakket is vanzelfsprekend ook iets hoger dan bij het basispakket namelijk €15,46 per maand. Hierbij zit dan weer wel het slijpen van de nagels en snavel inbegrepen.

De kosten van een papegaaienverzekering – Totaal

Dit pakket is niet perse geschikt voor de mensen die opzoek zijn naar de goedkoopste papegaaienverzekering maar zeker wél voor de mensen die niet houden van risico’s. Het totaalpakket vergoedt 80% van vrijwel alle medische ingrepen en vergoed zelfs opvang voor je papegaai als jij bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt. Het totaalpakket kost in ons voorbeeld maandelijks €16,31. De maximale vergoeding van het totaalpakket per jaar is €5.000,-.

Aanvullende papegaaienverzekeringen

Naast de basispakketten kun je ook nog kiezen uit een verscheidenheid aan aanvullende verzekeringen. Het mooie hiervan is dat je heel specifiek kan selecteren wat handig is voor jou en je op deze manier dus nooit betaald voor iets dat je  niet wilt of nodig denkt te hebben. De aanvullende verzekeringen waaruit je kan kiezen zijn verzekeringen voor: een chemo/radiotherapie, crematie of een reisverzekering met dekking over de hele wereld. Al deze extra verzekeringen kosten een extra €1,40 per maand.

Conclusie: Moet ik mijn papegaai verzekeren?

Het is niet verplicht om je papegaai te verzekeren, maar het is wel degelijk aan te raden. Door een papegaaiverzekering af te sluiten weet je zeker dat je altijd de beste zorg kan bieden aan jouw papegaai. En dat is toch wat je als baasje altijd wilt. Ook zorg je ervoor dat je door deze kleine maandelijkse bijdrage niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan wanneer je papegaai dit nodig heeft. Een papegaaiverzekering MOET dus niet, maar zullen we wel altijd aanraden.

Onze favoriete papegaaienverzekering

Onze favoriete papegaaienverzekering is zonder twijfel die van Figopet. Het voordeel bij Figopet is dat veel vrijheid hebt en volledig zelf kan kiezen wat je wel en niet wilt verzekeren. Hierdoor betaal je nooit meer dan nodig. Daarnaast hebben ze enorm scherpe tarieven die al beginnen vanaf 11,- per maand. Via de knop hieronder kun precies berekenen wat het kost om jouw papegaai te verzekeren bij Figopet! (Alle andere kromsnavels zijn ook welkom!)

Figopet of Petplan

Je hebt misschien gehoord dat Petplan is overgegaan in Figopet, en je vraagt je wellicht af wat dit voor jou als papegaaieneigenaar betekent. Het is begrijpelijk dat deze verandering enige verwarring kan veroorzaken, maar we willen je geruststellen: Figopet is dezelfde aanbieder als Petplan, maar dan onder een nieuwe naam.

De verzekering die je altijd hebt gewaardeerd en vertrouwd bij Petplan blijft bij Figopet ongewijzigd in termen van kwaliteit, volledigheid en betaalbaarheid. Dit betekent dat je nog steeds kunt rekenen op uitstekende verzekeringsmogelijkheden voor de gezondheid en het welzijn van je kostbare papegaai. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe verzekering of al een bestaande klant bent, Figopet staat klaar om je te helpen met de beste zorg voor je gefedereerde vriend. Ontdek de mogelijkheden en profiteer van de voordelen die Figopet te bieden heeft voor jou en je papegaai.

Veelgestelde vragen over een papegaaienverzekering

Waarom moet ik mijn papegaai verzekeren?

Een papegaaienverzekering biedt financiële bescherming voor onverwachte medische kosten, zoals operaties, medicatie, consulten en meer. Het zorgt ervoor dat je je papegaai de beste zorg kunt bieden zonder grote financiële zorgen.

Welke verzekeraar biedt papegaaienverzekeringen aan in Nederland?

In Nederland is Figopet de voornaamste aanbieder van papegaaienverzekeringen.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de kosten van een papegaaienverzekering beïnvloeden?

De kosten van een papegaaienverzekering worden voornamelijk beïnvloed door de leeftijd en medische geschiedenis van je papegaai. Oudere vogels en die met een voorgeschiedenis van ziektes kunnen hogere premies hebben.

Welke dekking kan ik kiezen voor mijn papegaaienverzekering?

Net als bij zorgverzekeringen kun je bij een papegaaienverzekering kiezen voor verschillende dekkingen. De basisdekking omvat meestal kosten voor medicatie, operaties, consulten en euthanasie. Je kunt ook aanvullende dekkingen kiezen voor extra zekerheid, zoals vaccinaties en ontwormingskuren.

Is het verplicht om mijn papegaai te verzekeren?

Het is niet verplicht om je papegaai te verzekeren, maar het wordt sterk aanbevolen. Een papegaaienverzekering biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat je altijd de beste zorg kunt bieden aan je papegaai zonder je zorgen te maken over onverwachte kosten.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00