Amazonepapegaai

De beste voeding voor een Amazonepapegaai (x5)

Een gezonde papegaai heeft de goede voeding nodig. Zo simpel is het. Maar wat is de beste voeding voor een Amazonepapegaai? En waar kan je die kopen? Wanneer je net een papegaai hebt, kan dat veel vragen oproepen. Dat is begrijpelijk. In dit artikel helpen we je daarom een beetje opweg met het uitzoeken van de beste voeding voor je nieuwe groene vriend. Weer leren je wat belangrijk is in de voeding van een Amazone en we geven de 5 (volgens ons) beste soorten voeding voor je Amazonepapegaai. Lees snel verder!

de beste voeding amazonepapegaai
Een amazonepapegaai in gevangenschap

5x de beste voeding voor een amazonepapegaai

Oke, je weet nu wat een Amazonepapegaai absoluut niet mag eten en wat deze juist wel nodig heeft. Nu is het nog zaak om de juiste soort voeding uit te kiezen. Je wilt natuurlijk het beste voor je papegaai maar ook weer niet teveel betalen. Om je op weg te helpen hebben we hieronder de 5 (volgens ons) beste soorten voeding voor een amazonepapegaai neergezet. 

1. Vitakraft Amazonian papegaaienvoer

De naam van dit voer spreekt boekdelen. Deze voeding van Vitakraft is namelijk speciaal ontwikkeld voor Amazonepapegaaien en volledig afgestemd op de behoeften van deze papegaaien. Het is gemaakt met ingrediënten uit Zuid-Amerika, dus die de Amazonepapegaai in het wild ook tegen komt. Ingrediënten van deze voeding zijn bijvoorbeeld: banaan, papaya en mango.

2. Versele-Laga orlux gold Patee

Versele-Laga is één van de bekendste merken als het gaat om papegaaienvoer, en dat is niet voor niets. De kwaliteit is gewoon heel erg goed. Dit voer is perfect voor papegaaien die net even wat extra voedingsstoffen nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer ze moeten aankomen of in de kweekperiode zijn. Een echte aanrader!

3. Fiory Micropills Amazonepapegaai

Dit voer is wederom speciaal gemaakt voor de Amazonepapegaai. Daarom bevat het alle voedingsstoffen die je gevleugelde vriend nodig heeft in precies de juiste verhoudingen. De pellets zijn van geweldige kwaliteit en speciaal ontwikkeld op de behoefte van Amazone papegaaien (ook voor kaketoes werkt dit voer overigens goed). Persoonlijk ken ik heel wat mensen die dit voor gebruiken voor hun Amazones en er altijd bijzonder positief over zijn. Een echte aanrader dus!

4. Versele-Laga Amazone Parrot mix

De wetenschappers van Versele-Laga hebben ook voor de Amazonepapegaai weer een speciale mix gemaakt. Volledig ontwikkeld en geoptimaliseerd naar de behoeftes van deze gezellige groene papegaai. Bij Versele-Laga weet je gewoon altijd dat je voer hebt van een goede kwaliteit. ook een absolute aanrader voor alle Amazonepapegaaien!

5. Versele Laga Nutribird kweekvoer

Als je ons artikel over het beste voer voor een ara hebt gelezen, dan komt deze je wellicht bekend voor. Dit kweekvoer is perfect voor alle Zuid-Amerikaanse papegaaien in hun kweekperiode. Tijdens de kweekperiode is het super belangrijk om extra voedingsstoffen binnen te krijgen en daar hoort simpelweg ander voer bij. Met dit voer weet je zeker dat jouw Amazonepapegaai ook tijdens de kweekperiode al z’n voedingsstoffen binnenkrijgt. En dus dat je papegaai dus fit en gezond blijft. Wat wil je nog meer?!

De voeding van een wilde Amazonepapegaai

Hoewel alle papegaaien enigszins op elkaar lijken, ze behoren echter allemaal tot dezelfde orde in het dierenrijk, zijn er behoorlijke grote verschillen tussen de soorten. Ook qua dieet. Een Amazonepapegaai heeft bijvoorbeeld een heel ander dieet dan de Hyacintara. Dat is ook de reden dat er voor verschillende soorten papegaaien, verschillende soorten voer zijn. Een Amazonepapegaai eet in het wild een combinatie van noten, zaden, vruchten en groenten. De snavel van een Amazonepapegaai, net als die van Ara’s, erg sterk. Hiermee gemakkelijk grote noten mee worden gekraakt.

Eetgedrag van een Amazonepapegaai

Amazonepapegaaien staan bekend als grote eters. Net als sommige mensen kunnen ze dan ook behoorlijk chagrijnig worden wanneer ze niet genoeg of niet op tijd te eten krijgen. Het liefst eten ze 2 keer per dag een echte maaltijd en tussendoor natuurlijk zo af en toe een snackje. Die kun je bijvoorbeeld geven als beloning tijdens het trainen. Voor een optimale gezondheid moet de voeding van je Amazonepapegaai voor ongeveer 65% bestaan uit groenten en vruchten. De overige 35% kun je aanvullen met noten en zaden.

Papegaaieneten uit een kookboek

Grote kans dat je Amazonepapegaai nogal veeleisend is wat betreft z’n eten. Om het eten leuk en lekker te houden kun je daarom af en toe een leuk ‘gerechtje’ voor je papegaai maken. Dit kun je doen door het combineren van verschillende dingetjes die je papegaai lekker vindt. Wees lekker creatief! Mocht je nou zelf geen inspiratie hebben? Of wil je  gewoon meer nieuwe verrassende gerechtjes willen ontdekken? Dan is een kookboek voor papegaaien wellicht een leuke oplossing. Wij zelf hebben er ook meerdere die we regelmatig gebruiken. Hieronder zetten we onze twee favorieten alvast voor je neer.

Maagkiezel voor je Amazonepapegaai

Wilde Amazonepapegaaien krijgen vaak tijdens het eten kleine steentjes binnen. Deze steentjes blijven even in hun maag en helpen daar met het verteren van de harde noten en zaden. In gevangenschap zitten deze steentjes natuurlijk niet door hun eten en dus zul je hier zelf voor moeten zorgen. Je wilt natuurlijk wel dat je papegaai al z’n voeding goed verteert en dus al z’n voedingsstoffen binnenkrijgt. Door 2x in de week een klein beetje maagkiezel door z’n eten te doen zorg je voor hetzelfde effect en ben je er dus zeker van dat je Amazonepapegaai alle nodige voedingsstoffen opneemt. Direct maagkiezel aanschaffen? Zie hieronder onze aanraders!

Andere voeding voor een Amazonepapegaai?

Gebruik je voer voor je Amazonepapegaai die niet op deze lijst staat? Of heb je een goede ervaring met andere voeding? Laat het ons dan weten! Ook wij kennen niet alle soorten voer en kunnen altijd meer leren. Wie weet voegen we ‘m wel toe aan deze lijst. Stuur ons een mailtje op info@papegaaiplezier.nl of laat het weten in de reacties.

Veelgestelde vragen over de voeding voor een Amazonepapegaai

Wat is de beste voeding voor een Amazonepapegaai?

De beste voeding voor een Amazonepapegaai moet in overeenstemming zijn met hun behoeften. Het omvat een combinatie van noten, zaden, vruchten, groenten en pellets. De juiste verhouding en kwaliteit van deze voedingsmiddelen zijn essentieel voor hun welzijn.

Hoe zit het met de voeding van wilde Amazonepapegaaien?

Wilde Amazonepapegaaien eten een combinatie van noten, zaden, vruchten en groenten. Hun sterke snavel helpt hen grote noten te kraken.

Wat is het eetgedrag van een Amazonepapegaai?

Amazonepapegaaien zijn grote eters en kunnen chagrijnig worden als ze niet genoeg eten krijgen. Ze eten idealiter twee maaltijden per dag en genieten van af en toe een snack. Ongeveer 65% van hun voeding moet bestaan uit groenten en vruchten, terwijl de overige 35% noten en zaden kan bevatten.

Kan ik speciale gerechten maken voor mijn Amazonepapegaai?

Ja, het is leuk om af en toe speciale gerechten voor je Amazonepapegaai te maken door verschillende favoriete voedingsmiddelen te combineren. Wees creatief! Er zijn ook kookboeken voor papegaaien beschikbaar voor inspiratie.

Waarom heeft mijn Amazonepapegaai maagkiezel nodig?

In het wild krijgen Amazonepapegaaien tijdens het eten kleine steentjes binnen, die helpen bij de vertering van harde noten en zaden. In gevangenschap moeten deze steentjes worden toegevoegd. Maagkiezel helpt bij een optimale vertering en opname van voedingsstoffen.

Waar kan ik voeding en benodigdheden voor mijn Amazonepapegaai kopen?

Voeding en benodigdheden voor Amazonepapegaaien zijn verkrijgbaar bij dierenwinkels, gespecialiseerde vogelwinkels en online winkels. Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige producten die voldoen aan de voedingsbehoeften van je papegaai.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00