Amazonepapegaai

De beste voeding voor een Amazonepapegaai (x5)

Een gezonde papegaai heeft de goede voeding nodig. Zo simpel is het. Maar wat is de beste voeding voor een Amazonepapegaai? En waar kan je die kopen? Wanneer je net een papegaai hebt, kan dat veel vragen oproepen. Dat is begrijpelijk. In dit artikel helpen we je daarom een beetje opweg met het uitzoeken van de beste voeding voor je nieuwe groene vriend. Weer leren je wat belangrijk is in de voeding van een Amazone en we geven de 5 (volgens ons) beste soorten voeding voor je Amazonepapegaai. Lees snel verder!

De voeding van een wilde Amazonepapegaai

Hoewel alle papegaaien enigszins op elkaar lijken, ze behoren echter allemaal tot dezelfde orde in het dierenrijk, zijn er behoorlijke grote verschillen tussen de soorten. Ook qua dieet. Een Amazonepapegaai heeft bijvoorbeeld een heel ander dieet dan de Hyacintara. Dat is ook de reden dat er voor verschillende soorten papegaaien, verschillende soorten voer zijn. Een Amazonepapegaai eet in het wild een combinatie van noten, zaden, vruchten en groenten. De snavel van een Amazonepapegaai, net als die van Ara’s, erg sterk. Hiermee gemakkelijk grote noten mee worden gekraakt.

Eetgedrag van een Amazonepapegaai

Amazonepapegaaien staan bekend als grote eters. Net als sommige mensen kunnen ze dan ook behoorlijk chagrijnig worden wanneer ze niet genoeg of niet op tijd te eten krijgen. Het liefst eten ze 2 keer per dag een echte maaltijd en tussendoor natuurlijk zo af en toe een snackje. Die kun je bijvoorbeeld geven als beloning tijdens het trainen. Voor een optimale gezondheid moet de voeding van je Amazonepapegaai voor ongeveer 65% bestaan uit groenten en vruchten. De overige 35% kun je aanvullen met noten en zaden.

Papegaaieneten uit een kookboek

Grote kans dat je Amazonepapegaai nogal veeleisend is wat betreft z’n eten. Om het eten leuk en lekker te houden kun je daarom af en toe een leuk ‘gerechtje’ voor je papegaai maken. Dit kun je doen door het combineren van verschillende dingetjes die je papegaai lekker vindt. Wees lekker creatief! Mocht je nou zelf geen inspiratie hebben? Of wil je  gewoon meer nieuwe verrassende gerechtjes willen ontdekken? Dan is een kookboek voor papegaaien wellicht een leuke oplossing. Wij zelf hebben er ook meerdere die we regelmatig gebruiken. Hieronder zetten we onze twee favorieten alvast voor je neer.

5x de beste voeding voor een amazonepapegaai

Oke, je weet nu wat een Amazonepapegaai absoluut niet mag eten en wat deze juist wel nodig heeft. Nu is het nog zaak om de juiste soort voeding uit te kiezen. Je wilt natuurlijk het beste voor je papegaai maar ook weer niet teveel betalen. Om je op weg te helpen hebben we hieronder de 5 (volgens ons) beste soorten voeding voor een amazonepapegaai neergezet. 

Vitakraft Amazonian papegaaienvoer

De naam van dit voer spreekt boekdelen. Deze voeding van Vitakraft is namelijk speciaal ontwikkeld voor Amazonepapegaaien en volledig afgestemd op de behoeften van deze papegaaien. Het is gemaakt met ingrediënten uit Zuid-Amerika, dus die de Amazonepapegaai in het wild ook tegen komt. Ingrediënten van deze voeding zijn bijvoorbeeld: banaan, papaya en mango.

Versele-Laga orlux gold Patee

Versele-Laga is één van de bekendste merken als het gaat om papegaaienvoer, en dat is niet voor niets. De kwaliteit is gewoon heel erg goed. Dit voer is perfect voor papegaaien die net even wat extra voedingsstoffen nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer ze moeten aankomen of in de kweekperiode zijn. Een echte aanrader!

Primus Amazonepapegaaien

Dit voer is wederom speciaal gemaakt voor de Amazonepapegaai. Daarom bevat het alle voedingsstoffen die je gevleugelde vriend nodig heeft in precies de juiste verhoudingen. De ingrediënten zijn voornamelijk vele soorten groenten en vruchten. Er zit bijvoorbeeld wortel, banaan en ananas in. Natuurlijk ook aangevuld met verschillende soorten zaden voor een complete en uitgebalanceerde voedingsmix. Een absolute aanrader voor Amazonepapegaaien. Minder handig als je verschillende soorten papegaaien hebt en graag één soort voer geeft.

Versele-Laga Amazone Parrot mix

De wetenschappers van Versele-Laga hebben ook voor de Amazonepapegaai weer een speciale mix gemaakt. Volledig ontwikkeld en geoptimaliseerd naar de behoeftes van deze gezellige groene papegaai. Bij Versele-Laga weet je gewoon altijd dat je voer hebt van een goede kwaliteit. ook een absolute aanrader voor alle Amazonepapegaaien!

Versele Laga Nutribird kweekvoer

Als je ons artikel over het beste voer voor een ara hebt gelezen, dan komt deze je wellicht bekend voor. Dit kweekvoer is perfect voor alle Zuid-Amerikaanse papegaaien in hun kweekperiode. Tijdens de kweekperiode is het super belangrijk om extra voedingsstoffen binnen te krijgen en daar hoort simpelweg ander voer bij. Met dit voer weet je zeker dat jouw Amazonepapegaai ook tijdens de kweekperiode al z’n voedingsstoffen binnenkrijgt. En dus dat je papegaai dus fit en gezond blijft. Wat wil je nog meer?!

Maagkiezel voor je Amazonepapegaai

Wilde Amazonepapegaaien krijgen vaak tijdens het eten kleine steentjes binnen. Deze steentjes blijven even in hun maag en helpen daar met het verteren van de harde noten en zaden. In gevangenschap zitten deze steentjes natuurlijk niet door hun eten en dus zul je hier zelf voor moeten zorgen. Je wilt natuurlijk wel dat je papegaai al z’n voeding goed verteert en dus al z’n voedingsstoffen binnenkrijgt. Door 2x in de week een klein beetje maagkiezel door z’n eten te doen zorg je voor hetzelfde effect en ben je er dus zeker van dat je Amazonepapegaai alle nodige voedingsstoffen opneemt. Direct maagkiezel aanschaffen? Zie hieronder onze aanraders!

Andere voeding voor een Amazonepapegaai?

Gebruik je voer voor je Amazonepapegaai die niet op deze lijst staat? Of heb je een goede ervaring met andere voeding? Laat het ons dan weten! Ook wij kennen niet alle soorten voer en kunnen altijd meer leren. Wie weet voegen we ‘m wel toe aan deze lijst. Stuur ons een mailtje op info@papegaaiplezier.nl of laat het weten in de reacties.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - $0.00