Grijze Roodstaart

Beste voeding voor een grijze roodstaart

Je papegaai is (als het goed is) één van je beste vrienden en je wilt hem/haar dus ook zo lang mogelijk gezond houden. De juiste voeding is in dat geval van levensbelang. Maar wat is de beste voeding voor een grijze roodstaart? En wat moet er allemaal in deze voeding zitten? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten én zullen we je onze 5 favoriete soorten voeding aanraden voor een grijze roodstaart.

een etende grijze roodstaart papegaai
etende grijze roodstaart

De beste voeding voor jouw grijze roodstaart (x5)

Het kan best wel een opgave zijn om de beste voeding voor een grijze roodstaart te vinden. Papegaaien zijn simpelweg hele veeleisende dieren. Toch wil je jouw vriendje zo lang mogelijk gezond blijft. En dat willen wij ook voor jou. Daarom hebben we onze 5 favoriete soorten voer voor de grijze roodstaart voor jou op een rijtje gezet. Met al deze soorten hebben we goede ervaringen. We zijn er dan ook van overtuigd dat op z’n minst één van deze soorten perfect zal zijn voor jouw grijze roodstaart.

Grijze roodstaart premium zaad

Wist je dat grijze roodstaarten en andere Afrikaanse papegaaien een verhoogde behoefte hebben aan calcium? Dit voermengsel is zorgvuldig samengesteld om aan hun specifieke voedingsbehoeften te voldoen, met name door de calciumrijke sesamzaden die super belangrijk zijn de grijze roodstaart.

Door de sublieme voedingswaarden is dit voer ook de nummer 1 op deze lijst. Absoluut een aanrader met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding!

Askio Nature biologisch grijze roodstaartvoer

Ontdek dit biologische papegaaienvoer, speciaal ontwikkeld voor grijze roodstaart papegaaien!

Dit volledig biologische papegaaienvoer biedt jouw grijze roodstaart en andere vogels een rijke bron van energie voor hun dagelijkse behoeften. Het is niet alleen volledig biologisch, maar ook buitengewoon gezond. Dit voer is een echte aanrader en heeft zichzelf bewezen – ook wij hebben het lange tijd gebruikt!

Dit voer is speciaal samengesteld als een uitgebalanceerde pellet, ontworpen om te voorzien in de voedingsbehoeften van de Grijze roodstaart. Het is volledig schoon en gezond, en je kunt erop vertrouwen dat je jouw geliefde papegaaien en parkieten een heerlijke en voedzame maaltijd geeft. Geef je papegaaien alleen het allerbeste, want ze verdienen niets minder!

Versele-Laga Prestige African Parrot Mix 

Ben je niet zo’n fan van pellets en geef je toch liever ‘normale’ voeding aan je grijze roodstaart? Dan is deze combinatie van verse zaden en granen precies wat je zoekt! Deze mix is speciaal ontwikkelt voor afrikaanse papegaaien zoals de grijze roodstaart. Dit voer is te krijgen in zakken van 10 en 15 kg zodat je er direct een poosje mee vooruit kan. Deze voeding is ontwikkelt en geperfectioneert door wetenschappers in de dierentuin van Tenerife. De resultaten hiervan zijn zo succesvol dat het nu over de hele wereld gebruikt kan worden door alle eigenaren en liefhebbers van afrikaanse papegaaien. Een echte aanrader dus!

Versele-Laga Nutribird P15 Tropical

We hebben het in dit artikel al even over pellets gehad en wat de voordelen daarvan zijn. Ook de pellets van Versele-Laga zijn (net als de hierboven genoemde zaden & granenmix) ontwikkelt en geperfectioniseerd door een team van wetenschappers. Zo weet je zeker dat jouw papegaai de perfecte verhoudingen van voedingsstoffen binnenkrijgt. Een voordeel van pellets t.o.v. vers voer is dat de voedingswaarden langer behouden blijven. Als zaden en noten al langer liggen verliezen ze een deel van hun voedingsstoffen waardoor ze dus minder voedzaam zijn voor jouw grijze roodstaart. Om dat te voorkomen kun je dus (deels) overgaan op pellets.

Care Plus Grijze Roodstaart Voer

De naam van dit voeding zegt eigenlijk alles al. Het is speciaal ontwikkelt om zo goed mogelijk voor jouw grijze roodstaart te zorgen. Dit zijn wederom pellets en ze bestaan voor 95% uit biologische producten. De ingrediënten zijn voornamelijk groenten en peulvruchten welke enorm rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Dus wil je graag pellets voor je papegaai? Dan is dit een echte aanrader en absoluut onze favoriet.

Wat heeft je grijze roodstaart nodig?

Papegaaien zijn wat voeding betreft hele gevoelige dieren. Het is daarom ook belangrijk dat ze een goed en gevarieerd eetpatroon hebben. Papegaaien die dit niet hebben worden over het algemeen erg snel ziek. De grijze roodstaart eet in het wild een combinatie van noten, groenten en verschillende vruchten. Het is gezond om dit in gevangenschap deels aan te blijven houden. Wel raden we aan hiernaast ook pelletvoeding te geven. In pellets zitten namelijk alle voedingsstoffen die een papegaai nodig heeft in de juiste verhoudingen. Let wel op! Als je (deels) overstapt op pellets, doe dit dan stapsgewijs.

Hoeveel mag mijn papegaai eten?

Papegaaien hebben per dag ongeveer 10% van hun lichaamsgewicht nodig in voedsel. Dat is best veel als je dat vergelijkt met wat wij nodig hebben! Een grijze roodstaart weegt vaak ongeveer een halve kilo. Dat betekent dat hij/zij per dag ongeveer 50 gram eten nodig heeft. Daarbij heeft je papegaai ook nog water nodig natuurlijk. De meeste papegaaien drinken per dag tussen 3% en 6% van hun lichaamsgewicht in water. Voor een grijze roodstaart van 500 gram betekent dit dus 15 tot 30 milliliter per dag.

Welke voeding mag een grijze roodstaart niet?

Dat papegaaien zulke gevoelige dieren zijn, is wel te zien aan de lijst met voedingsmiddelen die ze niet mogen. Er zijn namelijk een boel voedingsmiddelen zo giftig of ongezond dat ze deze absoluut niet mogen binnen krijgen. Voorbeelden van giftig voedsel voor je papegaai zijn: avocado, chocolade, cafeïne en ui. Let hier dus altijd goed mee op!

Veelgestelde vragen over de beste voeding voor een grijze roodstaart

Ik heb een ander soort papegaai. Welk soort voer kan ik dan het best gebruiken?

Bekijk de artikelen hieronder voor het voer dat het best bij jouw papegaai past:
– De beste voeding voor een Parkiet >
– De beste voeding voor een Ara >
– De beste voeding voor een Amazonepapegaai >
– De beste voeding voor een Kanarie >

Hoeveel moet mijn grijze roodstaart papegaai dagelijks eten en drinken?

Een grijze roodstaart papegaai heeft ongeveer 10% van zijn lichaamsgewicht per dag nodig aan voedsel. Voor een grijze roodstaart van ongeveer een halve kilo betekent dit ongeveer 50 gram voedsel per dag. Daarnaast heeft de papegaai tussen de 3% en 6% van zijn lichaamsgewicht aan water nodig, wat neerkomt op 15 tot 30 milliliter water per dag.

Welke voedingsmiddelen mag een grijze roodstaart papegaai niet eten?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die giftig of ongezond zijn voor een grijze roodstaart papegaai en die ze absoluut niet mogen eten. Voorbeelden hiervan zijn avocado, chocolade, cafeïne en ui.

Kan ik naast de aanbevolen voeding ook nog andere snacks geven aan mijn grijze roodstaart papegaai?

Ja, je kunt af en toe gezonde snacks geven aan je grijze roodstaart papegaai als aanvulling op zijn reguliere voeding. Geschikte snacks zijn bijvoorbeeld stukjes ongezouten noten, verse groenten en fruit (zorg ervoor dat ze veilig zijn voor papegaaien), en speciale papegaaiensnoepjes op basis van gezonde ingrediënten.

Moet ik nog extra supplementen toevoegen aan de voeding van mijn grijze roodstaart papegaai?

Als je je grijze roodstaart papegaai een uitgebalanceerd dieet geeft, dat bestaat uit een combinatie van pelletvoeding, zaden, noten, groenten en vruchten, is het in de meeste gevallen niet nodig om extra supplementen/vitaminen toe te voegen. De pelletvoeding bevat doorgaans alle essentiële voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Als je toch twijfelt over de gezondheid van je papegaai, kun je het beste een dierenarts raadplegen die gespecialiseerd is in vogels om advies te krijgen. Het geven van te veel supplementen kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van de vogel.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00