Grijze Roodstaart

Beste voeding voor een grijze roodstaart

Je papegaai is (als het goed is) één van je beste vrienden en je wilt hem/haar dus ook zo lang mogelijk gezond houden. De juiste voeding is in dat geval van levensbelang. Maar wat is de beste voeding voor een grijze roodstaart? En wat moet er allemaal in deze voeding zitten? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten én zullen we je onze 3 favoriete soorten voeding aanraden voor een grijze roodstaart.

Wat heeft je grijze roodstaart nodig?

Papegaaien zijn wat voeding betreft hele gevoelige dieren. Het is daarom ook belangrijk dat ze een goed en gevarieerd eetpatroon hebben. Papegaaien die dit niet hebben worden over het algemeen erg snel ziek. De grijze roodstaart eet in het wild een combinatie van noten, groenten en verschillende vruchten. Het is gezond om dit in gevangenschap deels aan te blijven houden. Wel raden we aan hiernaast ook pelletvoeding te geven. In pellets zitten namelijk alle voedingsstoffen die een papegaai nodig heeft in de juiste verhoudingen. Let wel op! Als je (deels) overstapt op pellets, doe dit dan stapsgewijs.

Hoeveel mag mijn papegaai eten?

Papegaaien hebben per dag ongeveer 10% van hun lichaamsgewicht nodig in voedsel. Dat is best veel als je dat vergelijkt met wat wij nodig hebben! Een grijze roodstaart weegt vaak ongeveer een halve kilo. Dat betekent dat hij/zij per dag ongeveer 50 gram eten nodig heeft. Daarbij heeft je papegaai ook nog water nodig natuurlijk. De meeste papegaaien drinken per dag tussen 3% en 6% van hun lichaamsgewicht in water. Voor een grijze roodstaart van 500 gram betekent dit dus 15 tot 30 milliliter per dag.

Welke voeding mag een grijze roodstaart niet?

Dat papegaaien zulke gevoelige dieren zijn, is wel te zien aan de lijst met voedingsmiddelen die ze niet mogen. Er zijn namelijk een boel voedingsmiddelen zo giftig of ongezond dat ze deze absoluut niet mogen binnen krijgen. Voorbeelden van giftig voedsel voor je papegaai zijn: avocado, chocolade, cafeïne en ui. Let hier dus altijd goed mee op!

De beste voeding voor jouw grijze roodstaart (x3)

Het kan best wel een opgave zijn om de beste voeding voor een grijze roodstaart te vinden. Papegaaien zijn simpelweg hele veeleisende dieren. Toch wil je jouw vriendje zo lang mogelijk gezond blijft. En dat willen wij ook voor jou. Daarom hebben we onze 3 favoriete soorten voer voor de grijze roodstaart voor jou op een rijtje gezet. Met al deze soorten hebben we goede ervaringen. We zijn er dan ook van overtuigd dat op z’n minst één van deze soorten perfect zal zijn voor jouw grijze roodstaart.

Versele-Laga Prestige African Parrot Mix 

Ben je niet zo’n fan van pellets en geef je toch liever ‘normale’ voeding aan je grijze roodstaart? Dan is deze combinatie van verse zaden en granen precies wat je zoekt! Deze mix is speciaal ontwikkelt voor afrikaanse papegaaien zoals de grijze roodstaart. Dit voer is te krijgen in zakken van 10 en 15 kg zodat je er direct een poosje mee vooruit kan. Deze voeding is ontwikkelt en geperfectioneert door wetenschappers in de dierentuin van Tenerife. De resultaten hiervan zijn zo succesvol dat het nu over de hele wereld gebruikt kan worden door alle eigenaren en liefhebbers van afrikaanse papegaaien. Een echte aanrader dus!

Versele-Laga Nutribird P15 Tropical

We hebben het in dit artikel al even over pellets gehad en wat de voordelen daarvan zijn. Ook de pellets van Versele-Laga zijn (net als de hierboven genoemde zaden & granenmix) ontwikkelt en geperfectioniseerd door een team van wetenschappers. Zo weet je zeker dat jouw papegaai de perfecte verhoudingen van voedingsstoffen binnenkrijgt. Een voordeel van pellets t.o.v. vers voer is dat de voedingswaarden langer behouden blijven. Als zaden en noten al langer liggen verliezen ze een deel van hun voedingsstoffen waardoor ze dus minder voedzaam zijn voor jouw grijze roodstaart. Om dat te voorkomen kun je dus (deels) overgaan op pellets.

Care Plus Grijze Roodstaart Voer

De naam van dit voeding zegt eigenlijk alles al. Het is speciaal ontwikkelt om zo goed mogelijk voor jouw grijze roodstaart te zorgen. Dit zijn wederom pellets en ze bestaan voor 95% uit biologische producten. De ingrediënten zijn voornamelijk groenten en peulvruchten welke enorm rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Dus wil je graag pellets voor je papegaai? Dan is dit een echte aanrader en absoluut onze favoriet.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - $0.00