Grijze Roodstaart

Een grijze roodstaart leren praten

Heb je een grijze roodstaart en wil je deze (beter) leren praten? Dat kan! Deze papegaai staat er namelijk om bekend als één van de beste te kunnen praten. Dus je kunt ook jouw grijze roodstaart leren praten. Dit gaat in de meeste gevallen echter niet vanzelf en je zult wel degelijk moeten oefenen met je papegaai. In dit artikel geven je 6 tips die jou zullen helpen om je grijze roodstaart te leren praten!

1- Zorg voor een goede band met je grijze roodstaart

Als je jouw grijze roodstaart wilt leren praten is het erg belangrijk dat je eerst een goede band met hem of haar opgebouwd hebt. Een papegaai zal je niet snel nadoen wanneer hij/zij je niet vertrouwt. Hoe meer deze zich op z’n gemak voelt, hoe beter. Ook zijn papegaaien eerder geneigd soortgenoten te imiteren dan mensen. Als je jouw papegaai als kuiken krijgt, is de kans groter dat hij/zij naar je gaat kijken als soortgenoot en zal het dus makkelijker worden om je grijze roodstaart te leren praten.

2- Beloon je papegaai als die iets goeds doet

Papegaaien zijn soms net kinderen. Ze leren dingen makkelijker door middel van beloningen. Wanneer je papegaai iets goeds doet, als hij dus jouw woorden imiteert, kun je hem telkens een beloning geven. Een snoepje als beloning werkt vaak erg goed. Maar pas hier wel mee op. Je wilt natuurlijk niet dat je papegaai straks alleen maar praat voor een snoepje. En daarnaast moet je oppassen dat je papegaai niet te dik wordt. Een goed hulpmiddel dus, maar wel eentje om voorzichtig mee te zijn.

3- Herhaling is de sleutel tot succes

Ook papegaaien hebben, net als mensen, herhaling nodig tijdens het leren. Hoe vaker je iets herhaalt met je grijze roodstaart, hoe beter deze het zal leren. Dit geldt niet enkel voor praten maar dit geldt voor zo ongeveer alles. Heb dus geduld en wees consistent in het oefenen. Uiteindelijk zul je succes gaan hebben. Blijf dus herhalen en uiteindelijk zal je grijze roodstaart leren praten.

4- Begin met simpele woorden en klanken

Ondanks dat papegaaien enorm intelligente wezens zijn zullen ze niet meteen hele zinnen en moeilijke woorden kunnen zeggen. In veel gevallen zullen ze dit zeker kunnen leren maar het is niet handig om hiermee te beginnen. Je kunt het beste beginnen met klanken of hele simpele woorden. Net als bij kinderen zijn woorden als papa en mama bijvoorbeeld goede woorden om mee te beginnen. Begin dus klein en bouw het langzaam op. Dan zul je zien dat ook jouw grijze roodstaart kan leren praten.

5- Hou een trainingsschema aan

Papegaaien zijn vogels die erg veel van structuur houden. Ook jouw grijze roodstaart dus. Daarom is het slim om een trainingsschema te maken en aan te houden wanneer je jouw papegaai wilt leren praten. Papegaaien hebben echter niet zo’n lange aandachtsspanne dus trainingen van 5 tot 10 minuten zijn lang genoeg. Je kunt deze training echter wel vaak herhalen. 5x per dag prima.

6- Hou je grijze roodstaart dichtbij

Wil je jouw grijze roodstaart leren praten? Zorg dan dat je hem of haar tijdens het trainen dichtbij houdt. Papegaaien leren het best wanneer ze dichtbij je zijn. Wanneer je grijze roodstaart op je schouder of arm zit, neemt hij/zij dingen het best in zich op. Dit werkt over het algemeen veel beter dan ze dingen proberen te leren terwijl ze in hun kooi zitten.

Het geheim van de pratende papegaai

Met deze tips kom je waarschijnlijk een heel eind, maar ik kan me voorstellen dat je meer handvatten nodig hebt om je papegaai écht te leren praten. Het is belangrijk dat je ook begrijpt waarom je bepaalde dingen doet en goed weet wat je grijze roodstaart wel en niet kan leren. Het geheim van de pratende papegaai is een volledige cursus gericht op het leren praten aan je papegaai. Het geeft je praktische tips maar gaat ook de diepte in over wat je wel en niet aan je papegaai kunt leren en waarom. 

Een echte must have dus als jij meer wilt leren over je grijze roodstaart en meer wilt kunnen leren aan hem of haar. De volledige cursus koop je nu voor slechts €27,-. Echt een koopje dus. Voor meer info over ‘het geheim van de pratende papegaai’ klik je op de knop hieronder. Ben je nog niet direct overtuigd? Dan kun je ook eerst 1 hoofdstuk GRATIS downloaden.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00