benodigdheden

De beste Papegaaienstandaard (x10)

Je wilt natuurlijk dat je papegaai ook buiten zijn/haar kooi gelukkig kan zijn. Een goede papegaaienstandaard, tafelstandaard of speelstandaard is dan hard nodig. Dit is het plekje voor je papegaai (buiten de kooi) die helemaal van hem/haar is. Vaak staan hier etensbakjes op en in sommige gevallen ook speelgoed. Een snelle zoekactie via google geeft je al snel honderden keuzes. De een nog uitgebreider en duurder dan de ander. Maar wat heb je eigenlijk echt nodig? En wat is belangrijk bij het kiezen van een papegaaienstandaard? Leer dat, en de (volgens ons) 10 beste papegaaien standaarden kennen in dit artikel!

Verschillende soorten standaarden

Als je al even opzoek bent naar een goede papegaaienstandaard, dan heb je waarschijnlijk ontdekt dat er een aantal verschillende soorten zijn te onderscheiden. Je hebt bijvoorbeeld de tafelstandaard voor je papegaai, een complete speelstandaard of een simpele tafelstandaard. Al deze soorten standaarden zijn het beste geschikt voor een ander doel. Lees hieronder welke standaard het beste bij welk doel past.

Tafelstandaard voor papegaaien

Het woord tafelstandaard zegt eigenlijk alles al wel. Een tafelstandaard kun je simpelweg op je tafel zetten en neemt hierdoor minder ruimte in beslag dan de meeste andere papegaaien standaarden. Een aanrader voor mensen met minder ruimte dus. Verder kun je een tafelstandaard prima gebruiken om je papegaai te trainen. Best handig dus! Op onderstaande lijst staan op plek 9 en 10 tafelstandaarden. 

Papegaaien speelstandaard 

Vind jij het vooral belangrijk dat je papegaai een plekje heeft waar die lekker kan spelen buiten z’n kooi? Dan is een speelstandaard waarschijnlijk de beste optie voor jou. Een speelstandaard is, zoals de naam al zegt, een standaard vol met papegaaienspeelgoed. Deze standaarden zijn iets minder geschikt als het hoofddoel van de papegaaienstandaard training moet zijn. Er is hier namelijk voor veel papegaaien teveel afleiding. In onze lijst hieronder staan meerdere speelstandaards. Kies snel de leukste uit!

T-bar papegaaienstandaard 

Dit is de meest simpele en gangbare papegaaienstandaard. Het doel van de T-bar standaard is je papegaaientraining en daarnaast een simpele rustplaats voor je vogel buiten de kooi. Deze papegaaienstandaard is zonder veel tierelantijntjes voor minimale afleiding. Vaak enkel uitgerust met eet en drinkbakjes om even bij te kunnen tanken tijdens het uitrusten. Een echte aanrader voor degene die serieus is wat betreft papegaaientraining. 

10x de beste papegaaienstandaard

Oke, je weet nu welk soort papegaaienstandaard je nodig hebt. Nu nog één uitkiezen. Hieronder hebben we de (volgens ons) 10 beste papegaaienstandaarden voor jou op een rijtje gezet. Er zitten een aantal tafelstaandaarden tussen, een aantal speelstandaarden én een aantal T-bar standaarden. Doe er je voordeel mee!

1. Relaxdays papegaaienstandaard

Deze papegaaienstandaard van Relaxdays is perfect voor papegaaientraining. Door de wieltjes kan je ‘m makkelijk verplaatsen en hoeft die dus niet in het pad te staan wanneer je de standaard niet gebruikt. Wel moet je opletten dat deze standaard niet verschrikkelijk groot is en hierdoor eigenlijk niet geschikt is voor ara’s. Op de afbeelding staat er wel één afgebeeld en dat kan voor wat verwarring zorgen. Heb je een iets kleinere papegaai? Dan is dit een absolute aanrader voor een klein prijsje!

2. Happybird Parkieten- en papegaaien speelstandaard

Met deze complete speelstandaard heeft jouw papegaai een perfect eigen plekje buiten zijn/haar kooi. Deze speelstandaard is voorzien van meerdere haakjes waaraan je het favoriete speelgoed van jouw papegaai kunt ophangen. Perfect voor de grotere parkieten en papegaaien.

 3. speelstandaard Keddoc Bird stand Iowa

Met deze makkelijk te verplaatsen speelstandaard van Keddoc ben je zeker van urenlang speelplezier voor jouw papegaai. Deze speelstandaard is geschikt voor zowel grote als kleine papegaaien en is alles wat ze nodig hebben buiten de kooi. De speelstandaard is natuurlijk geschikt om te spelen, maar is daarnaast ook voorzien van meerdere eet en drinkbakjes én kan eventueel ook gebruikt worden voor papegaaientraining. Een echte alles-in-1 papegaaienstandaard dus!

4. Papegaaienstandaard Livia de luxe 

De Livia de luxe papegaaienstandaard is eigenlijk een combinatie van een simpele T-bar standaard en een speelstandaard. Er is een kleine ladder voor je papegaai maar verder geen speelgoed aanwezig. Dit maakt ‘m ook perfect geschikt voor papegaaientraining. Ook de kwaliteit van deze papegaaienstandaard is erg goed. Een echte topper dus!

5. Papegaaien & Parkieten T-bar

Deze papegaaienstandaard van HappyBird is de standaard die je nodig hebt voor training. Deze standaard is 109 cm hoog en daarmee en 57 cm breed. Dat maakt ‘m geschikt voor zowel grotere als kleinere papegaaien. Door het cilindervormige trappetje kun je jouw papegaai ook perfect leren op- en afstappen. Aanrader!

6. Papegaaienstandaard Julia

Deze papegaaienstandaard is vooral geschikt voor de grotere papegaaien. De standaard is namelijk bijna 1,40 meter hoog en 70 cm breed. Door de wieltjes hoeft die gelukkig niet altijd in de weg te staan en kun je ‘m weer opruimen zodra je pagaai in zijn/haar kooi zit. De standaard is voorzien van 2 etensbakjes en een haakje waaraan je 1 stuk speelgoed kan ophangen. Een multifunctionele standaard dus!

7. Papegaaien speelstandaard Anastasia

De Anastasia speelstandaard is bijzonder geschikt voor papegaaien die niets liever doen dan klimmen. Voorzien van 3 stevige trappetjes en meerdere zitstokken is jouw papegaai hier wel even mee zoet. Ook zit er onder deze speelstandaard een mooie grote opvangbak waardoor er geen voedselresten of andere troep op je vloer belanden. Zo blijft je huis lekker schoon!

8. XL papegaaienstandaard 

Deze papegaaienstandaard van Relaxdays lijkt erg op de nummer 1 van deze lijst. Deze is echter een beetje groter en daardoor beter geschikt voor grotere papegaaien zoals ara’s. Dit is een simpele papegaaienstandaard voorzien van een zitstok en 2 etensbakjes wat ‘m vooral geschikt maakt voor papegaaientraining en als rustplaats. En dat voor wederom een klein prijsje.

9. Tafelstandaard HB9

Dan zijn we nu aanbeland bij de tafelstandaarden. Speciaal voor iedereen die niet al teveel ruimte over heeft maar wel een mooie rust-, speel- en trainingsplek wil creëren voor zijn/haar gevleugelde vriend. Met deze tafelstandaard zit je dan zeker goed! Voorzien van een klautertrap, 2 etensbakjes én een opvangbak voor etensresten en andere troep. Een echte aanrader!

10. Tafelstandaard papegaai Livia 

Deze tafelstandaard van Strongplay is de absolute winnaar onder de tafelstandaarden. Hij is betaalbaar, bijzonder stevig én vrij groot. Het is dan ook niet voor niets dat de Liva standaard enkel positieve reviews heeft op Bol.com en een gemiddelde beoordeling krijgt van 5 sterren. Puur kwaliteit! 

Zijn we een papegaaienstandaard vergeten?

Heb jij positieve ervaringen met een papegaaienstandaard die niet op deze lijst staat? Dat kan natuurlijk! Ook wij kennen niet elke standaard en kunnen altijd bijleren. Laat het ons weten in de reacties of via stuur een mailtje naar info@papegaaiplezier.nl . Wie weet staat jouw favoriete papegaaienstandaard dan binnenkort ook op deze lijst!

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00