benodigdheden

De beste papegaaienkooi kopen

Papegaaien zijn veeleisende dieren en verwachten dan ook niets minder dan de beste papegaaienkooi. En logisch, jij wilt toch ook het mooiste huisje mogelijk? In dit artikel gaan we dieper in op wat belangrijk is om aan te denken bij de aanschaf van een papegaaienkooi. En we verklappen de 10 beste papegaaienkooien (volgens ons) van dit moment. Dus ben jij op zoek naar de perfecte papegaaienkooi? Lees snel verder!

10x de beste papegaaienkooi

We zeiden het eerder al even: de keuze is reuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje te helpen hebben we de (volgens ons) 10 beste papegaaienkooien op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd om een zo gevarieerd mogelijke selectie te maken. Dat wil zeggen dat er voor alle papegaaien (en eigenaren) wat tussen zit. Voor de mensen met een beperkt budget is er een goedkope papegaaienkooi. Heb je een weinig ruimte en een kleine papegaai? Dan zit er ook een papegaaienkooi tussen die bij jou in huis past. Bekijk snel onze tips hieronder!

1. Keddoc Papegaaienkooi Ohio 

Deze ster in onze lijst is een echte Keddoc, en dat is geen toeval. Deze kooien schitteren in kwaliteit! De Ohio, iets groter dan onze nummer 1, is een waar paradijs voor de grotere papegaaien en parkieten. Er is volop ruimte voor speelgoed en ander vogelplezier, wat deze kooi tot een persoonlijke favoriet maakt.

Deze royale kooi is speciaal ontworpen voor grotere parkieten en papegaaiensoorten en straalt kwaliteit uit. Je vogels kunnen vrij bewegen van stok naar stok en zelfs boven op de kooi plaatsnemen om alles in het oog te houden. Met stevige zwenkwielen is verplaatsen een fluitje van een cent, terwijl de handige lade het schoonmaken moeiteloos maakt. Jouw vogels kunnen gewoon in hun vertrouwde omgeving blijven. Kies voor de Keddoc Ohio en geef jouw gevederde vrienden de ruimte en vrijheid die ze verdienen

2. Keddoc Papegaaienkooi Denver

De Keddoc Vogelkooi Denver is ideaal voor kleine papegaaien. Deze kooi biedt diverse opties om jouw papegaai een fijne leefomgeving te geven. Bovenop de kooi is er een speeltoestel waar jouw gevleugelde vriend naar hartenlust kan bewegen. De kooi wordt geleverd met handige accessoires en heeft een grote toegangsdeur die je kunt afsluiten voor extra veiligheid. De voer- en waterbakken aan de zijkant zijn makkelijk te bereiken, en de schuiflade onderaan zorgt voor eenvoudig schoonmaken. Wederom een absolute aanrader!

3. Topmast papegaaienkooi Lorre

Deze papegaaienkooi van het merk topmast heeft zijn plekje op deze lijst absoluut verdient. Deze betaalbare papegaaienkooi is met zijn afmeting van 56 x 39 x 84 cm vooral geschikt voor kleine papegaaien, grote parkieten of agapornides. De kooi is antraciet gekleurd en heeft een sterk frame volledig gemaakt van metaal. Op bol.com heeft deze kooi enkel 5 sterren reviews en positieve reacties. Dat zegt wel genoeg natuurlijk!

4. Keddoc Louisiana Papegaaienkooi

De Louisiana papegaaienkooi van Keddoc mag dan misschien wel niet de goedkoopste zijn, maar het is wel een absolute topper onder de papegaaienkooien. Deze kooi is vooral geschikt voor de grotere soorten en biedt alles wat je papegaai nodig heeft. De kooi komt namelijk met verschillende zitstokken en klimtouwen. Laat je jouw papegaai graag vrij in de kamer? Ook daar is over nagedacht! Bovenop de kooi zijn namelijk 2 extra zitstokken en voederbakjes. Over elk detail bij deze kooi is nagedacht en daarom is dit ook zonder meer onze favoriet!

5. Topmast papegaaienkooi Vienna

De Vienna van Topmast is een tot in de puntjes afgewerkte kooi. Deze kooi heeft een afmeting (in cm’s) van 81 x 58 x 168 en is daarom geschikt voor middelgrote vogels. Deze kooi voldoet aan alle belangrijke punten van een papegaaienkooi zoals stevige voederbakken, een goed slot, wieltjes en is makkelijk schoon te houden. Ook kan het dak open zodat je papegaai lekker vrij kan rond vliegen maar altijd gemakkelijk terug kan naar zijn/haar veilige kooi. Wat wil je nog meer?!

 6. Topmast papegaaienkooi Verona 

Deze papegaaienkooi van topmast heeft zijn plekje in de lijst met beste papegaaienkooien meer dan verdient. Deze antraciete kooi van 26 kg is een volledige complete woonruimte voor jouw papegaai(en). De kooi is 81 x 60 x 175 cm en wordt geleverd met alles wat je papegaai nodig heeft. De kooi komt met 3 RVS voer en drinkbakken, 2 gemakkelijke schuiflades én 2 houten zitstokken. Een compleet pakket voor de middelgrote en grote papegaai dus! 

7. Grote Pedy Vogelkooi

Gun jouw gevederde vrienden het ultieme verblijf met de Pedy Vogelkooi. Deze duurzame en multifunctionele kooi is speciaal ontworpen voor vogels zoals kanaries, valkparkieten, papegaaien, duiven en vinken, en biedt hen een veilige en comfortabele omgeving. Met hoogwaardige materialen en handige ontwerpkenmerken, zoals een verwijderbare bodemlade en rooster, houd je de kooi eenvoudig schoon. Kies voor de Pedy Vogelkooi en geef jouw gevleugelde metgezellen de perfecte thuisbasis.

let op: deze kooi is niet geschikt voor de grotere papegaaien zoals ara’s

8. Amex dubbele papegaaienkooi

Geef jouw papegaaien de perfecte thuisbasis met de Amex Papegaaienkooi – Dubbele Kooi. Deze kooi belichaamt kwaliteit, veiligheid en praktische functionaliteit. En dit alles ook nog eens tegen een hele schappelijke prijs.

De Amex Papegaaienkooi – dubbele kooi is ontworpen met de veiligheid van je papegaaien in gedachten. Gemaakt van duurzaam staal biedt het een stevige en vooral ontsnappingsvrije omgeving. Met uitneembare voederbakken en gemakkelijke toegang tot je papegaaien wordt dagelijkse interactie en verzorging moeiteloos. Dankzij de hoogwaardige materialen gaat deze kooi jarenlang mee zonder slijtage. Bovendien biedt de ruimte voldoende comfort voor je papegaaien en kan het zelfs dienen als een veilige kweekkooi. Kies voor de Amex Papegaaienkooi – Dubbele Kooi en geef jouw papegaaien een huis dat aan al hun wensen voldoet.

9. Topmast Papegaaienkooi Capri

Met de papegaaienkooien van Topmast haal je gegarandeerd kwaliteit in huis. Neem bijvoorbeeld de Topmast Papegaaienkooi Capri. Deze kooi is ontworpen met de behoeften van jouw papegaai in gedachten en biedt een scala aan handige functies:

Met een afmeting van 61 x 57 x 168 cm (netto, zonder morsranden) en een vrij zitgedeelte boven de kooi, heeft jouw papegaai voldoende ruimte om zich comfortabel te voelen. Dankzij de vier zwenkwielen is de kooi gemakkelijk te verplaatsen, en de vier RVS voer/drinkbakken en twee houten zitstokken maken het verzorgen van jouw gevleugelde vriend een fluitje van een cent.

Bovendien biedt deze kooi een veilige omgeving met een afsluitbare kooi en morsranden rondom. De loodvrije poedercoating zorgt voor duurzaamheid, en de spijlafstand van 1.7 cm houdt jouw papegaai veilig. Geschikt voor diverse papegaaien, zoals Amazone, Grijze Roodstaart, Meyer-, Bonte Boer, Pionus, en kleine Kaketoe, is de Topmast Papegaaienkooi Capri de ideale keuze voor kwaliteitsbewuste papegaaieneigenaren.

10. Keddoc papegaaienkooi Texas

Geef jouw gevleugelde vrienden de koninklijke behandeling die ze verdienen met deze schitterende vogelkooi, geschikt voor zowel parkieten als papegaaien. Het open dak biedt een extra dimensie aan hun leefruimte, terwijl de horizontale en verticale tralies, versterkt met dikke stalen staven, zorgen voor een onwrikbare veiligheid.

Met handige deurtjes voor voer- en waterbakken, die veilig naar buiten draaien, wordt verzorgen eenvoudiger en veiliger dan ooit. Geen noodzaak om in de kooi te reiken, je geeft jouw vogel een eigen oase van rust en veiligheid.

Persoonlijk vind ik het erg leuk dat het dakje open kan en je papegaai dan dus zelf kan kiezen of hij wil rondvliegen in de woonkamer of lekker in zijn/haar kooi wilt blijven. Echt een aanrader!

Waar op letten bij het kopen van een papegaaienkooi?

Papegaaienkooien zijn er, net als papegaaien, in alle soorten en maten. Het kan daarom ook lastig zijn om de perfecte kooi te vinden voor jouw papegaai. Er is zoveel keus en soms kan het lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. Daarom geven we je alvast wat tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een kooi voor jouw papegaai. 

Goede sloten op de kooi

Papegaaien zijn verschrikkelijk slimme beesten. Sommige soorten hebben zelfs het IQ van een gemiddeld 6 jarig kind! Deze intelligente gebruiken ze dan ook al te graag. Bijvoorbeeld om te puzzelen. En laat het slot van je papegaaienkooi nou net een leuke puzzel zijn voor je papegaai. De beste papegaaienkooi is daarom voorzien van een goed slot. Het liefst een dubbel slot. 

Stevige bakjes voor eten en drinken

Net als voor puzzelen, hebben papegaaien ook een voorliefde voor dingen slopen. Althans, veel papegaaien. Dit is voor de meeste papegaaien simpelweg spelen. Er is dan ook niet voor niets veel speelgoed speciaal om stuk gemaakt te worden. Zorg voor stevige eet- en drinkbakjes in je papegaaienkooi. Het liefst van materiaal dat makkelijk schoon te maken is. 

Opvangbakken voor een schone kamer

Een opvangbak of opvangranden onder je papegaaienkooi zullen ervoor zorgen dat je kamer zo schoon mogelijk blijft. Papegaaien houden hun eigen huisje graag schoon en gooien alles wat ze niet nodig hebben eruit. Jouw huis in dus. Een opvangbak voorkomt dit grotendeels. Ook zal dit de ontlasting grotendeels opvangen. Een absolute must.

Wieltjes onder de kooi

Hoe groter de kooi, hoe beter. Dit betekent vaak ook dat de kooi behoorlijk zwaar zal zijn. Dat is natuurlijk lastig als je ‘m wilt verplaatsen. En dat is af en toe best eens nodig. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken. De beste papegaaienkooi is dan ook zeker voorzien van wieltjes. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je de wieltjes na de schoonmaakbeurt en het verplaatsen weer goed vast zet. Anders heb je straks je kooi door je kamer heen rijden.

Hoe groot moet je papegaaienkooi zijn?

Een papegaaienkooi kan onmogelijk te groot zijn. Hoe meer ruimte, hoe beter. Te klein kan echter wel. En dat wil je absoluut voorkomen. Zorg dat je weet hoe groot de kooi moet zijn, voordat je een papegaai aanschaft. Je wilt niet dat je straks een te kleine kooi hebt voor je papegaai en een grotere kooi niet in je huis past. Dat is erg zielig voor je vogel en hiervan zal die dan ook ongelukkig worden. 

Hoe groot een papegaaienkooi minimaal moet zijn, is afhankelijk van de grootte van je papegaai. Het is belangrijk dat een papegaai zich goed en vrij kan bewegen. Hij/zij moet dus op z’n minst zijn/haar vleugels kunnen uitslaan zonder de randen van de kooi te raken. Als richtlijn zeggen we altijd dat de kooi minimaal 1,5x de spanwijdte van je papegaai moet hebben.

Missen we de beste papegaaienkooi?

Heb jij een kooi waar je super tevreden over bent maar die niet in deze lijst staat? Dat kan natuurlijk. Ook wij kennen niet alle kooien. Wel horen we het heel graag als jij vindt dat een andere kooi de beste papegaaienkooi is! Wie weet voegen we die dan nog wel toe aan deze lijst. Stuur ons een mailtje op info@papegaaiplezier.nl of laat een reactie achter in de comments!

Veelgestelde vragen over de beste papegaaienkooi

Wat is het belangrijkste kenmerk om op te letten bij het kiezen van een papegaaienkooi?

Het belangrijkste kenmerk om op te letten is de grootte van de kooi. Zorg ervoor dat de kooi ruim genoeg is zodat je papegaai vrij kan bewegen, vliegen en spelen. Een krappe kooi kan stress en gezondheidsproblemen veroorzaken bij je vogel.

Welk type materiaal is het beste voor een papegaaienkooi?

Roestvrij staal en poedergecoate metalen kooien zijn over het algemeen de beste keuzes. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en veilig voor je papegaai, omdat ze geen schadelijke stoffen afgeven.

Hoe kan ik mijn papegaai veilig en vermaakt houden in de kooi?

Om je papegaai veilig en vermaakt te houden, zorg je voor voldoende vogelspeelgoed en zitstokken in de kooi. Voeg voederbakken en drinkbakken toe en zorg ervoor dat ze schoon en gevuld zijn. Bied afwisselend voedsel en stimulerende activiteiten aan om de geestelijke gezondheid van je papegaai te bevorderen.

Hoe vaak moet ik de papegaaienkooi schoonmaken?

De kooi moet regelmatig worden schoongemaakt om de gezondheid van je papegaai te waarborgen. Dagelijks verwijder je voedselresten en ontlasting. Wekelijks vervang je de bodembedekking en was je de voederbakken en zitstokken. Grondige reiniging van de hele kooi moet maandelijks plaatsvinden om een hygiënische omgeving te behouden.

Welke soorten papegaaien zijn geschikt voor welke kooien?

Het type kooi dat je kiest, hangt af van de grootte en de soort papegaai die je hebt. Grotere papegaaien zoals ara’s en grijze roodstaarten hebben grotere kooien met stevige staven nodig, terwijl kleinere soorten zoals parkieten en valkparkieten in kleinere kooien kunnen worden gehouden. Zorg ervoor dat de kooi geschikt is voor de grootte en behoeften van jouw papegaai om het welzijn van je vogel te waarborgen.

1 gedachte over “De beste papegaaienkooi kopen”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00