benodigdheden

De beste papegaaienkooi kopen

Papegaaien zijn veeleisende dieren en verwachten dan ook niets minder dan de beste papegaaienkooi. En jij, als baasje, wilt natuurlijk ook niets minder voor je gevleugelde vriend. In dit artikel gaan we dieper in op wat belangrijk is om aan te denken bij de aanschaf van een papegaaienkooi. En we verklappen de 7 beste papegaaienkooien (volgens ons) van dit moment. Dus ben jij op zoek naar de perfecte papegaaienkooi? Lees snel verder!

7x de beste papegaaienkooi

We zeiden het eerder al even: de keuze is reuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje te helpen hebben we de (volgens ons) 7 beste papegaaienkooien op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd om een zo gevarieerd mogelijke selectie te maken. Dat wil zeggen dat er voor alle papegaaien (en eigenaren) wat tussen zit. Voor de mensen met een beperkt budget is er een goedkope papegaaienkooi. Heb je een weinig ruimte en een kleine papegaai? Dan zit er ook een papegaaienkooi tussen die bij jou in huis past. Bekijk snel onze tips hieronder!

1. Yaheetech vogelkooi voor papegaai

Deze kooi van Yaheetech is perfect geschikt voor een grote vogel of meerdere kleine vogels. De kooi is gemaakt van een combinatie tussen kunststof en metaal en heeft een afmeting (in cm’s) van 77x46x175,5. Je kunt dus zelf berekenen of dit geschikt is voor jouw papegaai. Verder voldoet deze kooi aan alle eerder genoemde belangrijke punten. Het slot is bijvoorbeeld buiten bereik vanuit de binnenkant van de kooi. Ook heeft de kooi wieltjes en een opvangbak. Een ander pluspunt van deze kooi is de vele klim en speelruimte. De kooi wordt namelijk geleverd met meerdere zitstokken en klimtouwen voor jouw vogel(s). Ze hoeven zich dus geen moment te vervelen!

2. Yaheetech vogelvolière voor papegaaien

Ook de 2e kooi is van het merk Yaheetech. Dit merk staat bekend om kwalitatief goede en relatief goedkope papegaaienkooien. En dat geldt ook voor deze kooi. Deze ruime kooi is gemaakt voor de grotere papegaaien en Yaheetech omschrijft het zelf als: een grote villa. Het ontwerp is tot in de details goed doordacht waardoor jij het als baasje zo makkelijk mogelijk hebt. De voederbakken zijn vanaf de buitenkant bij te vullen en de kooi is makkelijk schoon te maken. Een echte aanrader als het ons vraagt!

3. Zwarte huisvormige papegaaienkooi

Deze mooie papegaaienkooi is vooral geschikt voor parkieten en kleine papegaaien. De afmetingen (in cm’s) zijn 46x36x100. Deze huisvormige papegaaienkooi kan worden geleverd met allerlei zitstokken, klimtouwen en andere accessoires. Je bent dus in 1x klaar en hoeft niet later nog van alles te kopen. Lekker makkelijk dus! De kooi is gemaakt van zeer sterk ijzerdraad en heeft alles wat nodig is om je (kleine) papegaai te voorzien van een zo comfortabel mogelijk leven.

4. Topmast papegaaienkooi Lorre

Deze papegaaienkooi van het merk topmast heeft zijn plekje op deze lijst absoluut verdient. Deze betaalbare papegaaienkooi is met zijn afmeting van 56 x 39 x 84 cm vooral geschikt voor kleine papegaaien, grote parkieten of agapornides. De kooi is antraciet gekleurd en heeft een sterk frame volledig gemaakt van metaal. Op bol.com heeft deze kooi enkel 5 sterren reviews en positieve reacties. Dat zegt wel genoeg natuurlijk!

5. Keddoc Louisiana Papegaaienkooi

De Louisiana papegaaienkooi van Keddoc mag dan misschien wel niet de goedkoopste zijn, maar het is wel een absolute topper onder de papegaaienkooien. Deze kooi is vooral geschikt voor de grotere soorten en biedt alles wat je papegaai nodig heeft. De kooi komt namelijk met verschillende zitstokken en klimtouwen. Laat je jouw papegaai graag vrij in de kamer? Ook daar is over nagedacht! Bovenop de kooi zijn namelijk 2 extra zitstokken en voederbakjes. Over elk detail bij deze kooi is nagedacht en daarom is dit ook zonder meer onze favoriet!

 6. Topmast papegaaienkooi Vienna

De Vienna van Topmast is een tot in de puntjes afgewerkte kooi. Deze kooi heeft een afmeting (in cm’s) van 81 x 58 x 168 en is daarom geschikt voor middelgrote vogels. Deze kooi voldoet aan alle belangrijke punten van een papegaaienkooi zoals stevige voederbakken, een goed slot, wieltjes en is makkelijk schoon te houden. Ook kan het dak open zodat je papegaai lekker vrij kan rond vliegen maar altijd gemakkelijk terug kan naar zijn/haar veilige kooi. Wat wil je nog meer?!

 7. Topmast papegaaienkooi Verona 

Deze papegaaienkooi van topmast heeft zijn plekje in de lijst met beste papegaaienkooien meer dan verdient. Deze antraciete kooi van 26 kg is een volledige complete woonruimte voor jouw papegaai(en). De kooi is 81 x 60 x 175 cm en wordt geleverd met alles wat je papegaai nodig heeft. De kooi komt met 3 RVS voer en drinkbakken, 2 gemakkelijke schuiflades én 2 houten zitstokken. Een compleet pakket voor de middelgrote en grote papegaai dus! 

Waar op letten bij het kopen van een papegaaienkooi?

Papegaaienkooien zijn er, net als papegaaien, in alle soorten en maten. Het kan daarom ook lastig zijn om de perfecte kooi te vinden voor jouw papegaai. Er is zoveel keus en soms kan het lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. Daarom geven we je alvast wat tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een kooi voor jouw papegaai. 

Goede sloten op de kooi

Papegaaien zijn verschrikkelijk slimme beesten. Sommige soorten hebben zelfs het IQ van een gemiddeld 6 jarig kind! Deze intelligente gebruiken ze dan ook al te graag. Bijvoorbeeld om te puzzelen. En laat het slot van je papegaaienkooi nou net een leuke puzzel zijn voor je papegaai. De beste papegaaienkooi is daarom voorzien van een goed slot. Het liefst een dubbel slot. 

Stevige bakjes voor eten en drinken

Net als voor puzzelen, hebben papegaaien ook een voorliefde voor dingen slopen. Althans, veel papegaaien. Dit is voor de meeste papegaaien simpelweg spelen. Er is dan ook niet voor niets veel speelgoed speciaal om stuk gemaakt te worden. Zorg voor stevige eet- en drinkbakjes in je papegaaienkooi. Het liefst van materiaal dat makkelijk schoon te maken is. 

Opvangbakken voor een schone kamer

Een opvangbak of opvangranden onder je papegaaienkooi zullen ervoor zorgen dat je kamer zo schoon mogelijk blijft. Papegaaien houden hun eigen huisje graag schoon en gooien alles wat ze niet nodig hebben eruit. Jouw huis in dus. Een opvangbak voorkomt dit grotendeels. Ook zal dit de ontlasting grotendeels opvangen. Een absolute must.

Wieltjes onder de kooi

Hoe groter de kooi, hoe beter. Dit betekent vaak ook dat de kooi behoorlijk zwaar zal zijn. Dat is natuurlijk lastig als je ‘m wilt verplaatsen. En dat is af en toe best eens nodig. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken. De beste papegaaienkooi is dan ook zeker voorzien van wieltjes. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je de wieltjes na de schoonmaakbeurt en het verplaatsen weer goed vast zet. Anders heb je straks je kooi door je kamer heen rijden.

Hoe groot moet je papegaaienkooi zijn?

Een papegaaienkooi kan onmogelijk te groot zijn. Hoe meer ruimte, hoe beter. Te klein kan echter wel. En dat wil je absoluut voorkomen. Zorg dat je weet hoe groot de kooi moet zijn, voordat je een papegaai aanschaft. Je wilt niet dat je straks een te kleine kooi hebt voor je papegaai en een grotere kooi niet in je huis past. Dat is erg zielig voor je vogel en hiervan zal die dan ook ongelukkig worden. 

Hoe groot een papegaaienkooi minimaal moet zijn, is afhankelijk van de grootte van je papegaai. Het is belangrijk dat een papegaai zich goed en vrij kan bewegen. Hij/zij moet dus op z’n minst zijn/haar vleugels kunnen uitslaan zonder de randen van de kooi te raken. Als richtlijn zeggen we altijd dat de kooi minimaal 1,5x de spanwijdte van je papegaai moet hebben.

Missen we de beste papegaaienkooi?

Heb jij een kooi waar je super tevreden over bent maar die niet in deze lijst staat? Dat kan natuurlijk. Ook wij kennen niet alle kooien. Wel horen we het heel graag als jij vindt dat een andere kooi de beste papegaaienkooi is! Wie weet voegen we die dan nog wel toe aan deze lijst. Stuur ons een mailtje op info@papegaaiplezier.nl of laat een reactie achter in de comments!

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - $0.00