Lori's

Alles over de Lori van de Blauwe Bergen

Vroeger werd de Lori van de Blauwe bergen nog gezien als ondersoort van de regenbooglori, tegenwoordig wordt deze lori echter als volledig eigen soort beschouwd. En dat is, als je het ons vraagt, volledig terecht! Wil je graag meer weten over deze prachtige lori? Lees dan gauw verder!

Eerst de review bekijken!

Kenmerken van de Lori van de Blauwe Bergen

De Lori van de Blauwe Bergen is een prachtige papegaai met opvallende kenmerken. Ze hebben een gemiddelde lengte van 30 centimeter en wegen ongeveer 150 gram. Wat hen echt uniek maakt, is hun kleurenpracht. Ze hebben een blauwe kleur op hun kop en rug, met een rode borst en een geelgroene buik. Hun snavel is krachtig en gebogen, perfect voor het eten van fruit en zaden. Daarnaast hebben ze ook een lange staart die hen een elegante uitstraling geeft. Deze kenmerken maken de Lori van de Blauwe Bergen een populaire keuze als huisdier.

Lori van de Blauwe Bergen
Lori van de Blauwe Bergen

Informatie over de Lori van de Blauwe Bergen

KenmerkLori van de Blauwe Bergen
Nederlandse naamLori van de Blauwe Bergen
Engelse naamBlue Mountain Lorikeet
Latijnse naamTrichoglossus moluccanus
Kleur verenOverwegend groen, blauw met wat rood
GrootteMeestal tussen 25 en 30 cm
Snel tamJa
Geschikt voor kooi of volièreGeschikt voor zowel kooi als volière
Gangbare prijs€100 – €400 of meer, afhankelijk van de soort

Geluid van de Lori van de Blauwe Bergen

Lori’s zijn over het algemeen luide vogels. Zo ook de de Lori van de Blauwe Bergen. Voor veel mensen geeft dit deze vogels ook juist meer speelsheid en gezelligheid.

Omdat het lastig is om geluiden concreet te beschrijven heb ik hieronder een filmpje voor je toegevoegd. Zo kun je de geluiden voor jezelf horen en bestuderen:

Waar leeft deze Lori?

De Lori van de Blauwe Bergen komt oorspronkelijk voor in Oost-Australië en Tasmanië. In Tasmanië komt deze lori vooral voor in het ‘blauwe bergen’ gebied. Vandaar dus ook de naam! Deze vogels leven voornamelijk in bossen en beboste gebieden, waar ze zich voeden met fruit, nectar, pollen en zaden. Ze zijn vaak te vinden in de hogere delen van de bomen, waar ze kunnen vliegen en foerageren. De Lori van de Blauwe Bergen is een sociale vogel en leeft meestal in kleine groepen. Ze hebben een territorium dat ze verdedigen tegen indringers. Het is belangrijk om te weten dat deze vogels bescherming genieten in hun natuurlijke habitat en dat het illegaal is om ze te vangen of te verhandelen zonder de juiste vergunningen.

Eerst de review bekijken!

Karakter van de lori van de Blauwe Bergen

De Lori van de Blauwe Bergen staat bekend om zijn levendige en speelse karakter. Deze papegaaien zijn erg sociaal en genieten van interactie met hun eigenaar. Ze zijn aanhankelijk en houden ervan om te spelen en te knuffelen. Het is belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het trainen en socialiseren van je Lori om ongewenst gedrag te voorkomen. Ze hebben veel aandacht en stimulatie nodig om gelukkig te blijven.

Sociale lori's van de blauwe bergen
Sociale lori’s van de blauwe bergen

Voortplanting van deze papegaai

De Lori van de Blauwe Bergen is een monogame vogel en vormt een hechte band met zijn partner. Ze broeden meestal in boomholtes, waar het vrouwtje 2 tot 3 eieren legt. Het vrouwtje broedt de eieren uit, terwijl het mannetje haar voedt. Na ongeveer 26 dagen komen de eieren uit en de jongen worden nog ongeveer 10 weken door beide ouders gevoerd.

Het kweken met Lori’s van de Blauwe Bergen kan uitdagend zijn, omdat ze gevoelig zijn voor stress en verstoring. Het is belangrijk om de vogels een rustige en veilige omgeving te bieden tijdens het broedproces. Het is ook raadzaam om de vogels goed te observeren en ervoor te zorgen dat ze voldoende voeding en verzorging krijgen tijdens deze periode.

Als je geïnteresseerd bent in het kweken met Lori’s van de Blauwe Bergen, is het raadzaam om je goed te informeren en eventueel advies in te winnen bij ervaren kwekers. Zij kunnen je helpen met het opzetten van de juiste nestkasten en het bieden van de juiste voeding en verzorging tijdens het broedproces. Het is ook belangrijk om te weten dat het kweken met Lori’s van de Blauwe Bergen onderhevig is aan wet- en regelgeving, dus het is belangrijk om de juiste vergunningen en papieren te hebben voordat je begint met fokken.

Eerst de review bekijken!

Lori van de blauwe bergen als huisdier

Als huisdier zijn Lori’s van de Blauwe Bergen erg sociaal en aanhankelijk. Ze houden van interactie met hun eigenaar en genieten van spelen en knuffelen. Ze hebben echter veel aandacht en stimulatie nodig om gelukkig te blijven. Het is belangrijk om tijd te besteden aan het trainen en socialiseren van je Lori om ongewenst gedrag, zoals schreeuwen of bijten, te voorkomen.

Wat eet een Lori?

Lori’s van de Blauwe Bergen hebben een gevarieerd dieet dat voornamelijk bestaat uit fruit, nectar, pollen en zaden. Het is belangrijk om ze een uitgebalanceerd dieet te geven dat rijk is aan voedingsstoffen. Het is ook aan te raden om dagelijks vers water te verstrekken. Lees voor meer tips ook ons artikel over de beste voeding voor een lori. Heb je geen tijd of zin om nog een heel artikel te lezen? Kijk dan snel hieronder voor de twee beste soorten voer voor dit lieve papegaaitje!

Een lori tam maken en trainen

Zoals je dus inmiddels weet is het erg belangrijk om je lori’s tam te maken en te trainen. Buiten het feit dat dit jouw leven met deze papegaaien makkelijker maakt, is het ook belangrijk om je vogels uit te blijven dagen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat ze gelukkig blijven. En dat is wat je wilt, lijkt me?!

Wat ons erg heeft geholpen bij het tam maken en trainen van onze Lori’s is de online papegaaienschool. Sterker nog, we gebruiken dit nog steeds bij onze papegaaien. Niet omdat we zelf niet weten hoe het moet, maar wel ter inspiratie en als een goede basis qua training. En niet alleen voor je papegaai, maar ook voor jezelf. Je leert namelijk echt enorm veel over papegaaien. Echt een aanrader!

Eerst de review bekijken!

Huisvesting voor een Lori

Het houden van een Lori van de Blauwe Bergen als huisdier vereist ook voldoende ruimte en speelmogelijkheden. Ze hebben een grote kooi nodig waarin ze kunnen vliegen en klimmen. Het is ook belangrijk om ze speelgoed en kauwmateriaal te geven om verveling.

Ben je benieuwd welke kooi het meest geschikt is voor de Lori van de blauwe bergen? Kan ik me voorstellen! Daarom hebben we de twee beste kooien voor Lori’s hieronder bij elkaar gezet. Doe er je voordeel mee!

Wat kost een Lori van de blauwe bergen?

De prijs van een Lori van de Blauwe Bergen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kost een Lori van de Blauwe Bergen tussen de €400 en €800. De prijs kan hoger zijn voor speciale kleurmutaties of zeldzame variëteiten. Het is belangrijk om te weten dat naast de aanschafprijs er ook andere kosten zijn waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan kosten voor een geschikte kooi, voeding, speelgoed en dierenartsbezoeken. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen voordat je een Lori van de Blauwe Bergen als huisdier aanschaft.

Eerst de review bekijken!

Lori van de blauwe bergen kopen

De Lori van de Blauwe Bergen is inderdaad een populaire papegaai in Nederland en is steeds vaker beschikbaar. Het is belangrijk op te merken dat hoewel er veel aanbieders op platforms zoals Marktplaats zijn, dit niet altijd de beste keuze is vanwege de risico’s die het met zich mee kan brengen. Het is vaak beter om naar een gerenommeerde papegaaienopvang of een betrouwbare dierenwinkel te gaan wanneer je overweegt een Lori van de Blauwe Bergen aan te schaffen. Deze bronnen kunnen een betrouwbare plek bieden om een gezonde vogel te vinden en bieden meestal ook informatie en ondersteuning over de zorg en het welzijn van je nieuwe huisdier.

Eerst de review bekijken!

Veelgestelde vragen over Lori’s van de blauwe bergen:

Wat zijn de kenmerken van deze Lori?

De Lori van de Blauwe Bergen is een prachtige papegaai met een gemiddelde lengte van 30 centimeter en opvallende kleuren, waaronder blauw, rood en geelgroen. Ze hebben een krachtige gebogen snavel en een lange staart, wat hen een elegante uitstraling geeft.

Waar leeft deze kleine papegaai in het wild?

De Lori van de Blauwe Bergen is inheems in Oost-Australië en Tasmanië, met een sterke aanwezigheid in de ‘blauwe bergen’ van Tasmanië. Ze leven in bossen en beboste gebieden, voeden zich met fruit, nectar, pollen en zaden.

Hoe is het karakter van de Lori van de Blauwe Bergen als huisdier?

Deze lori’s staan bekend om hun levendige en speelse karakter. Ze zijn sociaal en aanhankelijk, genieten van interactie met hun eigenaar en houden van spelen en knuffelen. Het is echter belangrijk om ze voldoende aandacht en stimulatie te bieden.

Hoe verloopt de voortplanting van Lori’s van de Blauwe Bergen?

Lori’s van de Blauwe Bergen zijn monogaam en broeden meestal in boomholtes. Het vrouwtje legt 2 tot 3 eieren, die na ongeveer 26 dagen uitkomen. De jongen worden gedurende ongeveer 10 weken door beide ouders gevoed.

Wat kost een Lori van de Blauwe Bergen?

De prijs van een Lori van de Blauwe Bergen kan variëren, maar gemiddeld kost deze tussen de €400 en €800. Zeldzame kleurmutaties kunnen duurder zijn. Houd er rekening mee dat er ook kosten zijn voor huisvesting, voeding, speelgoed en dierenartsbezoeken.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00