benodigdheden

De beste douchestok voor je papegaai (x5)

Ook papegaaien hebben, net als mensen, regelmatig behoefte aan een douche. Je kunt ze alleen moeilijk zomaar op de grond neerzetten of verwachten dat ze onder de douche blijven vliegen. Om het douchen van je papegaai daarom een stuk makkelijker te maken, kun je een douchestok kopen. Een douchestok kun je heel simpel aan je muur vastmaken. Zo kan je papegaai genieten van een heerlijke douche. Wil jij weten wat de beste douchestok is voor jouw papegaai? En wat belangrijk is aan een goede douchestok? Lees dan snel verder!

Wat is belangrijk aan een douchestok

Het is belangrijk dat je papegaai schoon en gezond blijft. Daarom is het dus ook belangrijk dat je papegaai regelmatig een douche neemt. Dan moet zo’n douche natuurlijk wel comfortabel zijn, anders wordt je papegaai er al snel zat van. Door middel van een goede douchestok maak je douchen voor je papegaai een stuk comfortabeler. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten. De belangrijkste punten zijn de volgenden:

  • De douchestok moet stevig zijn
  • De douchestok moet goed vast blijven zitten
  • Je papegaai moet genoeg grip hebben op de douchestok.

5x de beste douchestok voor een papegaai

Er zijn enorm veel douchestokken waar je uit kunt kiezen. De meeste dierenwinkels hebben ze wel en ook op internet zijn ze gemakkelijk te krijgen. Wel zit daar helaas erg veel troep tussen. Daarom helpen we je graag een beetje op weg om de juiste te kiezen. Zo weet je zeker dat jij en je papegaai er lang plezier van zullen hebben. We hebben hieronder onze top 5 voor je neergezet waarvan we zeker weten dat de kwaliteit goed is. Doe er je voordeel mee! 

Papegaaien douchestok shower fun (L)

Dit is simpelweg de perfect douchestok voor de middelgrote en grotere papegaaien. De douchestok is lang, waardoor je papegaai genoeg bewegingsruimte heeft. Ook is deze stok voorzien van 3 zuignappen waardoor die ook goed blijft hangen bij zwaardere papegaaien. Heb je een ara, grijze roodstaart of edelpapegaai? Dan is dit de douchestok die je moet hebben!

Strong douchestok (M)

Het merk van deze douchestok zegt genoeg: Strong. Deze middelgrote douchestok is bijzonder stevig. Dat, in combinatie met de goede grip, zorgt ervoor dat jouw papegaai hierop heerlijk kan genieten van zijn douche. Let wel op: deze douchestok is niet geschikt voor ara’s. Daarentegen zul je er een kleine of middelgrote papegaai een groot plezier mee doen.

Papegaaien douchestok 

We moeten eerlijk bekennen dat dit, ondanks de prijs, niet de beste douchestok is in dit rijtje. Wel is het een douchestok van prima kwaliteit die aan alle eisen voldoet. Vandaar ook dat die absoluut wel dit plekje verdient. Maar als we een eerlijke tip mogen geven: bij de andere douchestokken in dit rijtje krijg je meer waar voor je geld.

Papegaaien douchestok met zuignappen 

Dit is simpelweg de goedkopere versie van de douchestok hierboven. Hoewel ze op de foto’s exact hetzelfde lijken, is er wel degelijk een verschil. Dat verschil zit ‘m in de afmetingen. Het scheelt echter niet veel en ook deze is van een prima kwaliteit en heeft alles wat een douchestok nodig heeft. En dat ook nog eens voor een klein prijsje. Aanrader!

Vogelbadje met douche

Misschien niet helemaal wat je verwacht van een een douchestok, maar ook dit werkt geweldig! Hiermee kan je papegaai niet alleen een douche nemen, maar ook urenlang lekker spelen. Een echte aanrader! Onze agaporniden zijn in ieder geval groot fan. En niet alleen die van ons als we de reacties mogen geloven. Deze is echter wel vooral geschikt voor kleinere papegaaien en parkieten.

Waarom moet een papegaai douchen?

Eigenlijk om dezelfde reden als dat mensen douchen. Door het douchen wordt je papegaai weer schoon. Een schone papegaai is vaak een gezonde papegaai. Papegaaien zijn namelijk over het algemeen erg gevoelige beesten en bijzonder vatbaar voor ziekten. Door je papegaai schoon te houden en regelmatig te douchen verklein je dus de kans op ziekten terwijl je de kans op een lang en gelukkig leven vergroot. Wat wil je nog meer?! Daarnaast vinden ze het vaak ook nog eens erg leuk. Bekijk onderstaande video maar eens!

Welke andere spullen moet ik hebben? 

Een papegaai is natuurlijk geen makkelijk huisdier. Ze kosten veel aandacht, maar ook veel geld. Ze hebben een boel nodig. Met alleen een papegaaienkooi of voliere ben je helaas niet klaar. Ze hebben een boel speelgoed nodig en ook een plekje waar je met ze kunt trainen en spelen buiten de kooi. Daarvoor kun je het best een papegaaienstandaard gebruiken. En dit is natuurlijk nog lang niet alles. Wil je meer weten over alle benodigdheden en het houden van papegaaien? Bekijk dan eens de andere artikelen hier op de site!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - $0.00